29 Νοεμβρίου 2019

Ιστορική Φωτογραφία 2019, ο νικητής

Νικητής στον «Ιστορικό Φωτογράφο 2019» ο Στεφάν Ουρέλ με μια εικόνα των ερειπίων του λιμένα Μάλμπερι στη Νορμανδία.

Τα βραβεία τιμούν τις καλύτερες ιστορικές τοποθεσίες και τα πολιτιστικά αξιοθέατα σε ολόκληρο τον κόσμο, προσφέροντας ένα παράθυρο στην Ιστορία που υπάρχει γύρω μας.


Ο φετινός διαγωνισμός «Ιστορικός Φωτογράφος 2019» έχει προσελκύσει μια σειρά από εκπληκτικές συμμετοχές ερασιτεχνών και επαγγελματιών οι οποίοι χρειάστηκε να αναρριχηθούν και να περπατήσουν πολύ για να καταφέρουν να φωτογραφίσουν εκπληκτικά ιστορικά μέρη σε όλες τις γωνιές του πλανήτη. 

Ο μεγάλος νικητής ήταν μια εικόνα των ερειπίων του λιμένα Μάλμπερι στην κοινότητα Αρομάνς της Νορμανδίας (φωτογραφία επάνω αριστερά), που τράβηξε ο Στεφάν Ουρέλ (Stephan Hurel).

Τον Σεπτέμβριο, κατά τη διάρκεια της παλίρροιας της ισημερίας, μπορεί κανείς να φτάσει με τα πόδια στα ερείπια του λιμένα Μάλμπερι στην Αρομάνς της Γαλλίας, που έγινε γνωστός κατά την Απόβαση της Νορμανδίας στις 6 Ιουνίου 1944. «Εκείνη την ημέρα ήταν το τέλος του καλοκαιριού με το θερμό φως του, ήταν η χρυσή ώρα», δήλωσε, ο Στεφάν Ουρέλ, μεγάλος νικητής του διαγωνισμού, για τη φωτογραφία του.

Πηγή: protagon.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου