23 Νοεμβρίου 2019

Η Γελοιογραφία της Ημέρας 23.11.2019

Η Φώφη Γεννηματά άνοιξε το βράδυ του Σαββάτου τις εργασίες του 11ου συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.
Νωρίτερα η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είχε φροντίσει για τη ...μαζική συμμετοχή των συνέδρων!
Το σκίτσο αριστερά είναι του Ανδρέα Πετρουλάκη στην "Καθημερινή".

Ακολουθούν δυο ακόμη σκίτσα για το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, καθώς και ένα σχετικό ρεπορτάζ από την  "kathimerini.gr": 

Με σαφή και αυστηρά μηνύματα προς το εσωτερικό της παράταξης, η Φώφη Γεννηματά άνοιξε το βράδυ του Σαββάτου τις εργασίες του 11ου συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Ενός συνεδρίου που αποτέλεσε το τελευταίο διάστημα πεδίο οξείας αντιπαράθεσης, με άξονα τις διαδικασίες που υιοθέτησε η κ. Γεννηματά και για τις οποίες δέχθηκε δριμεία κριτική, κυρίως από τον Παύλο Γερουλάνο και τον Νίκο Ανδρουλάκη.

Η ομιλία της προέδρου της παράταξης κινήθηκε σε υψηλούς τόνους, με σαφείς προειδοποιήσεις προς τους διαφωνούντες. «Είμαι αποφασισμένη να μην επιτρέψω να συνεχισθεί αυτή η μιζέρια και η εσωστρέφεια», σημείωσε, μεταξύ άλλων, η κ. Γεννηματά. 

Σκίτσο του Ηλία Μακρή στην "Καθημερινή"

«Με την λήξη αυτού του Συνεδρίου και την απόφασή του, αυτή η περίοδος της εσωστρέφειας τελειώνει οριστικά. Ξεκαθαρίζω μια και καλή ότι από τη Δευτέρα θα έχουμε μηδενική ανοχή σε εσωστρέφεια και υπονομεύσεις», υπογράμμισε ακόμη η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, «δείχνοντας» ότι δεν θα διστάσει να προχωρήσει σε διαγραφές στελεχών.

Παράλληλα, μιλώντας για τις καταστατικές και οργανικές αλλαγές που προωθούνται στο συνέδριο, το οποίο επί της ουσίας «ενσωματώνει» το ΠΑΣΟΚ στο Κίνημα Αλλαγής, μίλησε για «συγκεκριμένους και ευαίσθητούς λόγους που το επιβάλλουν», αναφερόμενη εκ νέου στα οικονομικά ζητήματα του ΠΑΣΟΚ. Οτιδήποτε άλλο θα «οδηγήσει σε δυισμό και αυτοϋπονόμευση», σημείωσε ακόμη. 

Σκίτσο του Δημήτρη Χαντζόπουλου στην "Καθημερινή"

Χαρακτηρίζοντας τα παραπάνω «αυτονόητες επιλογές», η κ. Γεννηματά έστρεψε εκ νέου τα πυρά της προς τους διαφωνούντες, καταλογίζοντάς τους ότι τις μετατρέπουν σε τεχνητή κρίση, ενώ, σε μια έμμεση, αλλά σαφή αναφορά προς τον Παύλο Γερουλάνο έκανε λόγο για εκείνους «που υποκριτικά σχίζουν τα ιμάτιά τους, που όψιμα έγιναν Πασοκολάγνοι, για να ικανοποιήσουν τις προσωπικές τους φιλοδοξίες».

Να σημειωθεί ότι ο κ. Γερουλάνος, που εθεάθη σήμερα στις πιο πίσω σειρές, δημοσίευσε τις τελευταίες ημέρες ψήφισμα το οποίο έκανε λόγο για «συνέδριο - παρωδία», αμφισβητώντας ευθέως την κ. Γεννηματά. 

Σήμερα η 
Φώφη Γεννηματά «σήκωσε» εκ νέου το γάντι προς τους αμφισβητίες της, όσον αφορά το θέμα της ηγεσίας. «Οποιος θέλει να ηγηθεί της παράταξης, έχουμε Συνέδριο το 2021, θα είμαι εκεί και θα τον περιμένω», επισήμανε χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου