31 Ιουλίου 2020

Ιούλιος 2020: Τα 10 Σκίτσα του Μήνα

Δέκα σκίτσα του μήνα Ιουλίου από την επικαιρότητα κυρίως στη χώρα μας, που ξεχωρίσαμε. Στα γεγονότα του μήνα δεσπόζει η μετατροπή της Αγίας Σοφίας από μουσείο σε τζαμί με απόφαση του Τούρκου Προέδρου Ερντογάν, καθώς και η τουρκικές προκλήσεις στην στην ανατολική Μεσόγειο. Επάνω αριστερά, σκίτσο του του Δημήτρη Χαντζόπουλου στην "Καθημερινή" (24.7.2020). Ο "Σουλτάνος" πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με την Αγιά Σοφιά καπέλο! 

Ακολουθούν τα υπόλοιπα 9 σκίτσα του μήνα με χρονολογική σειρά:

Σκίτσο του Ηλία Μακρή στην "Καθημερινή" (3.7.2020). Μόλις κλείσανε το "μαγαζί" οι ΣυριζΑνελ, ο Πάνος Καμμένος αδυνάτισε! Έτσι τουλάχιστον φαίνεται να λέει ο Νίκος Παππάς στον Αλέξη Τσίπρα, στο σκίτσο: 

Σκίτσο του Δημήτρη Χαντζόπουλου στην "Καθημερινή" (3.7.2020). Μποτιλίαρισμα αυτοκινήτων και αρνητική ενέργεια από το «Μεγάλο Περίπατο», το "μεγαλόπνοο" σχέδιο του δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη στους κεντρικούς δρόμους της πρωτεύουσας: 

Σκίτσο της Έφης Ξένου στα "Νέα" (6.7.2020). Ο Χρήστος Καλογρίτσας από τα χαρακώματα απασφαλίζει τις χειροβομβίδες του και τις πετά! Γνώση σε κυβερνητικούς παράγοντες και στο Μέγαρο Μαξίμου επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αποδίδει ο επιχειρηματίας Χρ. Καλογρίτσας για την εικονική συμφωνία βάσει της οποίας του δόθηκαν 3 εκατ ευρώ για να μετάσχει στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες. 

Σκίτσο του Ηλία Μακρή στην "Καθημερινή" (7.7.2020). «Εδω Παππάς, εκεί Παππάς, που είναι ο Παππάς;» 

Σκίτσο του Κώστα Μητρόπουλου στα "Νέα" (13.7.2020) με αφορμή την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί με απόφαση του Τούρκου Προέδρου. Η Δημοκρατία "αλα Τούρκα" του Ερντογάν: Στο Μπουντρούμ όχι μόνο αυτός που έχει κάποια διαφορετική άποψη, αλλά και εκείνος που του επιτρέπει να κυκλοφορεί ελεύθερος και να την εκφράζει! 

Σκίτσο του Πάνου Ζάχαρη στο "Ποντίκι" (16.7.2020) με αφορμή τη σιωπή ή τις χλιαρές αντιδράσεις από τους "μεγάλους" του πλανήτη για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας από μουσείο σε τζαμί. Εδώ, η Άγκελα Μέρκελ σχολιάζει τον ...ιδιαίτερο μιναρέ που πρόσθεσε ο Ερντογάν στην Αγία Σοφία, για να πάρει την απάντηση από τον Βλαντιμίρ Πούτιν ότι "όλα είναι θέμα γούστου"! 

Σκίτσο του Πέτρου Ζερβού στην "Εφημερίδα Συντακτών" (25.7.2020). Ο "Σουλτάνος" πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν χρωματίζει γκρίζες ζώνες, που θα διεκδικήσει στη συνέχεια, στην ανατολική Μεσόγειο: 

Σκίτσο του Πάνου Μαραγκού στο "Έθνος" (26.7.2020). Και κάπως έτσι, με τη μεσολάβηση της Μέρκελ μεταξύ Ερντογάν και Μηστοτάκη, αποτράπηκε προς το παρόν η σύγκρουση μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας στην ανατολική Μεσόγειο:

Σκίτσο του Ανδρέα Πετρουλάκη στην "Καθημερινή" (28.7.2020). Αφού αντιμετώπισε με επιτυχία του Τούρκους ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης πήγε με στρατιωτικό ελικόπτερο στην Επίδαυρο να αντιμετωπίσει τους Πέρσες! (να παρακολουθήσει στο αρχαίο θέατρο την τραγωδία «Πέρσες» του Αισχύλου): 

Σημείωση: Όλα τα παραπάνω σκίτσα τα έχουμε παρουσιάσει και στην καθημερινή μας ανάρτηση με τίτλο "Η Γελοιογραφία (ή το Σκίτσο) της Ημέρας".

Επιλογή σκίτσων από Takis Ant για το afirimeno.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου