16 Σεπτεμβρίου 2015

Μείζον ηθικό θέμα η υπόθεση Φλαμπουράρη

Τουλάχιστον μείζον ηθικό ζήτημα τίθεται όχι μόνο για τον Αλέκο Φλαμπουράρη, του οποίου η τεχνική εταιρεία ΔΙΑΤΜΗΣΗ ΑΤΕ, υπέγραψε εργολαβική σύμβαση ύψους 3,9 εκατ. ευρώ με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, όπως αποκάλυψε το protothema.gr, αλλά και για τον Αλέξη Τσίπρα όσον αφορά τη συμμετοχή του τέως υπουργού Επικρατείας στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ.

Η "ηθική της αριστεράς" την οποία προέβαλε και εξακολουθεί προεκλογικά να προβάλει ο τέως πρωθυπουργός, διαχωρίζοντας έτσι τη θέση του από τα παλαιά κόμματα εξουσίας, έχει δεχτεί καίριο πλήγμα. Ο πόλεμος κατά της διαφθοράς και της διαπλοκής στη χώρα μας παραμένει ουσιαστικά το μόνο του επιχείρημα από τη στιγμή που υπέγραψε το τρίτο μνημόνιο. Τώρα, με την υπόθεση Φλαμπουράρη, όχι μόνο κινδυνεύει να χαθεί και αυτό το όπλο αλλά να στοχοποιηθεί και ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας, αφού εκ των πραγμάτων καθίσταται συνυπεύθυνος για τις πράξεις του υπουργού και συμβούλου του. Όσο τουλάχιστον τον καλύπτει, έχοντάς τον στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ.

Και δυο ακόμη λόγια για την υπόθεση: Όπως υποστήριξε ο τέως υπουργός Επικρατείας, μόλις του ανακοινώθηκε ότι θα υπουργοποιηθεί στις 26 Ιανουαρίου, έδωσε εντολή να προχωρήσει η διαδικασία αποχώρησης του από το διοικητικό συμβούλιο και την μετοχική σύνθεση της εταιρείας, κατάθεσε στο ΥΠΕΧΩΔΕ το πτυχίο του υποψήφιου εργολάβου και σταμάτησε την επαγγελματική του δραστηριότητα ως απλός μηχανικός, υποβάλλοντας αίτηση συνταξιοδότησης.

Πάντως, σύμφωνα με το protothema.gr που αποκάλυψε την υπόθεση, ο πρώην υπουργός Επικρατείας κατέχει μέχρι και σήμερα το 50%+1 των μετοχών της κατασκευαστικής εταιρείας «ΔΙΑΤΜΗΣΗ». «Μάλιστα σήμερα το πρωί συνεργάτες του πρώην υπουργού πήγαν στο Γενικό Μητρώο Επιχειρήσεων (ΓΕΜΗ) για να καταθέσουν τα χαρτιά της Γενικής Συνέλευσης της κατασκευαστικής εταιρείας ΔΙΑΤΜΗΣΗ, για να στηρίξουν τον ισχυρισμό τους ότι ο Αλέκος Φλαμπουράρης δεν είναι μέτοχος στην εταιρεία που έπαιρνε δημόσια έργα ενώ ήταν υπουργός. Τα χαρτιά της Γενικής Συνέλευσης που έγινε στις 30 Ιουνίου, κατατέθηκαν ωστόσο εκπρόθεσμα και επιβεβαιώνουν ότι ο κ. Φλαμπουράρης κατέχει ακόμη και σήμερα 650.135 μετοχές της "ΔΙΑΤΜΗΣΗ" όντας ο βασικός της μέτοχος». 






yle="text-align: center;">

1 σχόλιο:

  1. Υπόθεση Φλαμπουράρη: Δεδομένου ότι η ΔΙΑΤΜΗΣΗ έλαβε μέρος σε διαγωνισμό για την ανάληψη δημοσίου έργου το οποίο και της κατακυρώθηκε, εφαρμόζεται ο νόμος 3310/2005 περί βασικού μετόχου, οι διατάξεις του οποίου απαιτούν συμβολαιογραφική πράξη για την έγκυρη μεταβίβαση μετοχών αλλά και την γνωστοποίηση της μεταβίβασης στις οικείες αρχές. Στην περίπτωση Φλαμπουράρη το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών της εταιρείας εμφανίζεται να έχει μεταβιβαστεί σε άλλο πρόσωπο με ιδιωτικό συμφωνητικό, του οποίου το γνήσιο της υπογραφής βεβαιώνεται όχι από τα ΚΕΠ ή από Αστυνομικό Τμήμα, αλλά από το Αρχηγείο της Αστυνομίας. Πηγή: skai.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή