11 Ιανουαρίου 2016

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 11.1.2016

ΕΛΛΑΔΑ: Αλλαγή κεφαλαίου στη Νέα Δημοκρατία, μετά τη νίκη Μητσοτάκη Σε νέο κεφάλαιο, και όχι απλώς σε νέα σελίδα, εισέρχεται πλέον το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και, συνολικά, το ελληνικό πολιτικό σκηνικό, μετά τη χθεσινή ηχηρή επικράτηση του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στη μάχη διαδοχής της Νέας Δημοκρατίας. 

Σύσκεψη υπό τον Τσίπρα στη Βουλή-Συνεδριάζει το απόγευμα η ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ. Ο προγραμματισμός του κυβερνητικού έργου αλλά και οι συντονισμένες κινήσεις που έχουν δρομολογηθεί, στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων, για το ασφαλιστικό και την πορεία του ελληνικού προγράμματος, τίθενται επί τάπητος αυτή την ώρα σε σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα με συνεργάτες του και μέλη της κυβέρνησης, στο γραφείο του στη Βουλή. 


Διευκρινίσεις επί του ασφαλιστικού ζητούν οι θεσμοί. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι θεσμοί έχουν πλέον μεταφράσει το νομοσχέδιο που τους απέστειλε η κυβέρνηση για το νέο ασφαλιστικό, αλλά οι διατάξεις είναι τόσο πολλές που ζητούν συνεχώς διευκρινίσεις για σειρά ζητημάτων από την ελληνική πλευρά.

Μοσκοβισί:Συνεχίστε τις μεταρρυθμίσεις για ανταγωνιστικότητα. Το θετικό κλίμα που διαμορφώνεται τους τελευταίους μήνες στην Ελλάδα, επικαλούμενος τα τελευταία στοιχεία της Eurostat, επισημαίνει ο ευρωπαίος επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί και σημειώνει ότι «στην Ελλάδα προχωρά η μείωση τιμών που είναι αναγκαία για την αποκατάσταση της ανταγωνιστικότητας και την καλύτερη κατανομή των επιπτώσεων της οικονομικής προσαρμογής». 


«Επικίνδυνος ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τον Τσίπρα»Με πολιτικά βιώματα από τα γεννοφάσκια του και με θετική την έξωθεν καλή μαρτυρία ο Κυρ. Μητσοτάκης θέλει να αναγεννήσει τη ΝΔ και να νικήσει τον Αλ. Τσίπρα στις επόμενες εκλογές. "Δεν διαθέτει πολύ χρόνο".

Με ένταση ξανάρχισε η δίκη της Χρυσής Αυγής. Νέα ένταση δημιουργήθηκε στο περιθώριο της δίκης της Χρυσής Αυγής που ξεκίνησε σήμερα, μετά τις διακοπές λόγω των εορτών, όταν η μητέρα του Παύλου Φύσσα ενοχλήθηκε, οπως ηταν φυσικό, βλέποντας εξω απο το δικαστήριο κατηγορουμένους σε εύθυμη κατάσταση. 

ΚΟΣΜΟΣ: Πέθανε ο θρυλικός Ντέϊβιντ Μπόουϊ (1947-2016). Δύο μέρες μετά την επίσημη κυκλοφορία του τελευταίου άλμπουμ του, ο Ντέϊβιντ Μπόουϊ πέθανε “ήσυχος, περιστοιχισμένος από την οικογένειά του”, σε ηλικία 69 ετών. Τον θάνατό του επιβεβαίωσε ο γιος του, σκηνοθέτης Ντάνκαν Τζοουνς. “Ο Ντέϊβιντ Μπόουι πέθανε μετά από μια γενναία, 18μηνη μάχη με τον καρκίνο”, δήλωσε. Ήταν ένας πολυτάλαντος καλλιτέχνης και μία θρυλική προσωπικότητα της Ροκ. 

Επιθέσεις εναντίον αλλοδαπών στην Κολωνία. Οι επιθέσεις χούλιγκανς και πορτιέρηδων εναντίον Πακιστανών και ενός Σύρου στην Κολωνίας εικάζεται ότι ήταν απάντηση στις μαζικές επιθέσεις σε βάρος νεαρών γυναικών την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς (Deutsche Welle).

Κίνα: Αναθεωρεί ανοδικά την ισοτιμία του γουάν η Κεντρική τράπεζα. Η Κίνα αναθεώρησε τη Δευτέρα ανοδικά την ισοτιμία για το γιουάν για δεύτερη συνεχή συνεδρίαση, σε μια προσπάθεια που ίσως περιορίσει τις ανησυχίες για το πόσο θα επιτρέψει το Πεκίνο να υποχωρήσει το κινεζικό νόμισμα, με τις κινεζικές χρηματιστηριακές αγορές, ωστόσο, να καταγράφουν και πάλι απώλειες εν μέσω αμφιβολιών για τις προθέσεις της πολιτικής αυτής.






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου