16 Ιανουαρίου 2016

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 16.1.2016

Μπουρκίνα Φάσο: Επίθεση ισλαμιστών σε πολυτελές ξενοδοχείο - τουλάχιστον 20 νεκροί. Οι δυνάμεις ασφαλείας που πραγματοποίησαν επιχείρηση στο ξενοδοχείο Splendid της Ουαγκαντούγκου, πρωτεύουσας της Μπουρκίνα Φάσο, ανέκτησαν τον έλεγχο του κτιρίου, το οποίο αποτέλεσε στόχο επίθεσης τζιχαντιστών αργά το βράδυ της Παρασκευής. Σύμφωνα με το Associated Press, περίπου στις 10:30 (ώρα Ελλάδος) απελευθερώθηκαν 126 άτομα, ενώ κατά τη διάρκεια της επιχείρησης σκοτώθηκαν τρεις δράστες.Ανεπίσημες ακόμη πληροφορίες κάνουν λόγο για τουλάχιστον 20 νεκρούς και 33 τραυματίες. Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε η οργάνωση Αλ Κάιντα στο Ισλαμικό Μαγκρέμπ (AQIM).

Θρίλερ με αμερικανικό κρουαζιερόπλοιο με 4.000 επιβαίνοντες ανοιχτά της Κρήτης. Θρίλερ τις τελευταίες ώρες με την πορεία αμερικανικού κρουαζιερόπλοιου με 4.000 επιβάτες και πλήρωμα, κυρίως αμερικανούς πολίτες. Βρισκόταν ανατολικά της Κρήτης προερχόμενο από τη Χάιφα του Ισραήλ και κλήθηκε για έκτακτο έλεγχο στον ναύσταθμο της Σούδας, όπου και έχει ελλιμενιστεί, ενώ είχε αρχικό προορισμό το λιμάνι του Ηρακλείου. Πιθανολογείται πως ο έλεγχος αυτός σχετίζεται με πληροφορίες ότι το κρουαζιερόπλοιο μπορεί να γινόταν στόχος τρομοκρατικής επίθεσης ή και ότι υπάρχει παγίδευση χώρου του με εκρηκτικά.

Κατρούγκαλος: Δεν αποκλείεται εμπλοκή στη διαπραγμάτευση – καμία μείωση Εθνικής Σύνταξης. Δεν αποκλείει εμπλοκή στη διαπραγμάτευση για το Ασφαλιστικό ο Γιώργος Κατρούγκαλος όπως δήλωσε το Σάββατο στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να δεχτεί περαιτέρω μείωση των 384 ευρώ της Εθνικής Σύνταξης ούτε να ανεβάσει το όριο των 15 ετών για την χορήγησή της.

Με απόκλιση στα έσοδα 2 δισ. ευρώ έκλεισε ο προϋπολογισμός του 2015. Με πρωτογενές πλεόνασμα 2,2 δισ. ευρώ, έναντι στόχου 3,2 δισ. ευρώ, έκλεισε ο προϋπολογισμός του 2015 σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε χθες το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Η εξέλιξη αυτή οφείλεται εν πολλοίς στη συγκράτηση των δαπανών και συγκεκριμένα στη μικρότερη καταβολή των οφειλών του Δημοσίου σε προμηθευτές και τρίτους.

Γεννηματά: Κάλεσμα για τη δημιουργία νέας παράταξης. Στη δημιουργία μιας παράταξης τύπου ιταλικής Ελιάς καλεί τα κόμματα και τις δυνάμεις που εκφράζονται από τις απόψεις της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας και προέρχονται από την "κοίτη" της δημοκρατικής παράταξης και της κεντροαριστεράς, καλεί η Φώφη Γεννηματά με άρθρο της στα ΝΕΑ.

Μαζικό «ξεπούλημα» μετοχών διεθνώς λόγω Κίνας και πετρελαίου. Το φετινό ξεπούλημα (sell-off) μετοχών, που οδήγησε στο χειρότερο ξεκίνημα των χρηματιστηρίων τα τελευταία χρόνια, αποδίδεται αφενός στα σημάδια κόπωσης της κινεζικής οικονομίας και αφετέρου στην κατάρρευση του πετρελαίου κάτω από τα 30 δολάρια το βαρέλι (έφθασε 29,13 δολάρια μέσα στην εβδομάδα που ολοκληρώθηκε), που αποτελούν τα χαμηλότερα επίπεδα από το 2004.

Γιουνκέρ: Πεπεισμένος για διευθέτηση του Κυπριακού το 2016. «Πεπεισμένος» για την διευθέτηση του Κυπριακού εντός του πρώτου εξαμήνου του 2016 δήλωσε την Παρασκευή ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ.






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου