1 Οκτωβρίου 2016

Η Γελοιογραφία της Ημέρας 1.10.2016

«ιδιωτικοποιήστε και την την μάνα που σας γέννησε» έγραφε το φυλλάδιο που πέταξαν στην Βουλή στελέχη της ΛΑΕ. Ο πατέρας (Μαρξ) όμως δεν κυνδινεύει, όπως μας διαβεβαιώνει ο Ηλίας Μακρής σε σκίτσο του στην Καθημερινή.

Συγκεκριμένα το φυλλάδιο, που πέταξαν στην αίθουσα της Ολομέλειας ο Στάθης Λεουτσάκος και ο Θανάσης Πετράκος (πρώην βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ) και νυν στελέχη της Λαϊκής Ενότητας με ένα απόσπασμα από βιβλίο του Νομπελίστα Πορτογάλου συγγραφέα Ζοζέ Σαραμάγκου, έγραφε:

«Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος...» και καταλήγει: «Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την ... την μάνα που σας γέννησε».

Το περιστατικό συνέβη στις 27 Σεπτέμβρη, όταν είχε έρθει προς συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα της δόσης των 2,8 δισ. ευρώ. Στο επίκεντρο είχε βρεθεί η μεταβίβαση (με τελικό στόχο την ιδιωτικοποίηση) στην Εταιρεία Δημοσίων Συμμετοχών, των δημοσίων επιχειρήσεων ΕΥΑΘ, ΕΥΔΑΠ, Κτιριακές Υποδομές, ΕΛΒΟ, Αττικό Μετρό και ΔΕΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου