8 Οκτωβρίου 2016

Που θα πρωτοπάνε τα χρήματα από τις τηλεοπτικές άδειες;

Αφηρημένα ...Σχόλια 
Πλήθος οι κυβερνητικές υποσχέσεις για ενίσχυση διαφόρων ομάδων από τα χρήματα των τηλεοπτικών αδειών.

Με την ολοκληρωση της δημοπρασίας για τις τηλεοπτικές άδειες, στις 2 Σεπτέμβρη, αμέσως έσπευσε ο πρωθυπουργός να εξαγγείλει ότι τα χρήματα των 246 εκατ. ευρώ, που θα εισρεύσουν στα ταμεία του Δημοσίου από τον διαγωνισμό, θα διατεθούν στο σύνολό τους για τη στήριξη των ευπαθών ομάδων. «Δεσμεύομαι ότι μέχρι και το τελευταίο ευρώ αυτών των χρηματών θα κατευθυνθεί σε έκτακτες δράσεις για τη στήριξη των ευπαθών ομάδων και τη στήριξη της κοινωνίας που το έχει ανάγκη», είπε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας την μέρα εκείνη που έτυχε να εγκαινιάζει τμήμα της Ολυμπίας Οδού.

Κάπως διφορετική ήταν η άποψη που έξέφρασε χθές ο υπουργός επικρατείας Νικός Παππάς. Τα χρήματα από τις τηλεοπτικές άδειες θα πάνε στους παιδικούς σταθμούς, στη δημιουργία 4.000 θέσεων στα νοσοκομεία, στο πρόγραμμα στήριξης νέων διδακτόρων! Συγκεκριμένα ο υπουργός επικρατείας έγραψε στο twitter:

Νίκος Παππάς ‏@nikospappas16
Με τα χρήματα από τις #τηλεοπτικές_άδειες, θα πάνε στους παιδικούς σταθμούς 15.000 παιδιά που θα έμεναν φέτος εκτός.

Νίκος Παππάς ‏@nikospappas16
Με τα χρήματα από τις #τηλεοπτικές_άδειες, προχωράμε στη δημιουργία 4.000 θέσεων στα νοσοκομεία και πάλι εντός του τρέχοντος έτους.

Νίκος Παππάς ‏@nikospappas16
Με τα χρήματα από τις #τηλεοπτικές_άδειες, αρχίζει το πρόγραμμα στήριξης νέων διδακτόρων για να μετατρέψουμε το brain drain σε brain gain.

Δεν διστάζουν πέον να υποσχεθούν οτιδήποτε κρίνουν ότι εξυπηρετεί τους βραχύχρονους σχεδιασμούς τους, αφού (για μια ακόμη φορά) λεφτά υπάρχουν! Τα 246 εκατ. ευρώ από τις τηλεοπτικές άδειες! Και ας έχει εισπραχθεί μόνο η πρώτη δόση (η δεύτερη θα καταβληθεί εντός 12 μηνών και την τρίτη εντός 24 μηνών από τη χορήγηση της άδειας).

Υπάρχουν όμως και οι μνημονιακές υποχρεώσεις. Όπως είναι γνωστό ο πρωθυπουργός έχει δεσμευτεί έναντι των δανειστών ότι τα έσοδα από τις τηλεοπτικές άδειες θα κατευθυνθούν κατά προτεραιότητα στην κάλυψη των δημοσιονομικών στόχων. Και αυτό είναι το πιο πιθανό να γίνει.

Και αν η κυβέρνηση καταφέρει να παρακρατήσει κάποιο μέρος από το ποσό των τηλεοπτικών αδειών, υπάρχουν και οι ανώτατοι δικαστικοί που περιμένουν. Μόλις προχθές ο κ. Τσίπρας τους υποσχέθηκε να κάνει τις «αναγκαίες αυξήσεις στους μισθούς εκείνων των δικαστικών λειτουργών που βρίσκονται στην κορυφή της πυραμίδας»! Και με εξαίρεση τους δανειστές μάλλον θα προτιμηθούν έναντι των υπολοίπων...

Οι ευπαθείς λοιπόν ομάδες, καθώς και όλοι όσοι αναφέρει ο υπουργός επικρατείας κατά πάσα πιθανότητα θα μείνουν με την υπόσχεση!

Takis Ant / afirimeno.com

1 σχόλιο:

  1. Σε λίγο θα μας πουν ότι με τα λεφτά από τις τηλεοπτικές άδειες θα τρώμε όλοι με χρυσά κουτάλια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή