3 Οκτωβρίου 2016

Δακρυγόνα στους συνταξιούχους

Αφηρημένα ...Σχόλια 
Ποιος μπορούσε να το φανταστεί. Αυτός που υποσχόταν την 13η σύνταξη να υποδέχεται τώρα τους συνταξιούχους, που προσπάθησαν να προσεγγίσουν το Μέγαρο Μαξίμου, με δακρυγόνα! Εκείνους που απλά θέλησαν να διαμαρτυρηθούν για την άδικη μείωση των ήδη πενιχρών τους συντάξεων. Και ήταν όλοι τους κάποιας ηλικίας... 

Και εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας, στον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα, τη "σφοδρή ενόχλησή του" (!) για τη ρίψη χημικών σε συνταξιούχους το πρωί της Δευτέρας και του ζήτησε να μην επαναληφθεί ανάλογο σκηνικό! Και εκείνος, ο κ. Τόσκας, προσπαθώντας να τον καλύψει, με ανακοίνωσή του ανέφερε ότι «αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη για την περιορισμένη χρήση χημικών» κατά τη διάρκεια διαδήλωσης συνταξιούχων στη συμβολή της λεωφόρου Βασ. Σοφίας με την οδό Ηρώδου Αττικού. Ανέλαβε την πολιτική ευθύνη αλλά παραμένει στη θέση του! Μόνο αυτός και ο προϊστάμενός του πρωθυπουργός μπορούν να κατανοήσουν τέτοιου είδους ανάληψη ευθύνης. 


Αλλά την κύρια ευθύνη, εκ των πραγμάτων, την έχει ο ίδιος ο κ. Τσίπρας και όχι ο υπουγός του, στον οποίο προσπάθησε να την επιρρίψει. Εξάλλου προς τον ίδιο τον πρωθυπουργό κατευθυνόταν η πορεία των συνταξιούχων και όλα συνέβησαν δίπλα του, λίγα μόλις μέτρα από το Μέγαρο Μαξίμου. Και ήταν ή έστω έπρεπε να είναι ενήμερος για τις ενέργειες, τα σχέδια, αλλά και τις προθέσεις των ΜΑΤ. 


Σφοδρές ήταν οι αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης για το γεγονός:

«Η προσπάθεια του κ. Τσίπρα να επιρρίψει στους υπουργούς του την ευθύνη για τη χρήση δακρυγόνων εναντίον των συνταξιούχων, που προσπαθούσαν να προσεγγίσουν το Μέγαρο Μαξίμου, αποδεικνύει την αναλγησία, την ανευθυνότητα και τη μικρότητά του», αναφέρει η Νέα Δημοκρατία σε ανακοίνωσή της, μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν και τη χρήση χημικών σε πορεία συνταξιούχων. 

«Μια ημέρα μετά την κυβερνητική φιέστα στην Καισαριανή, που είχε προφανή στόχο να δώσει άλλοθι "αριστεροσύνης" και να ξεπλύνει την αντιλαϊκή πολιτική, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έδειξε το πραγματικό της πρόσωπο, διατάσσοντας την επίθεση με ΜΑΤ και δακρυγόνα, σε βάρος συνταξιούχων που διαμαρτύρονταν για τις μειώσεις στις συντάξεις τους και ζητούσαν συνάντηση με τον πρωθυπουργό» αναφέρει με ανακοίνωσή του το γραφείου Τύπου του ΚΚΕ. 

«Ο κ. Κατρούγκαλος και ο κ.Τσίπρας κατέβαιναν στις πλατείες και έταζαν στους συνταξιούχους αυξήσεις και 13η σύνταξη. Αφού εκμεταλλεύθηκαν τον πόνο τους κι έγιναν κυβέρνηση, σήμερα τους ψεκάζουν με χημικά, όταν τους ζητούν να υλοποιήσουν εκείνα που τους υποσχέθηκαν», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Ποτάμι, για τα επεισόδια με τους συνταξιούχους. 

Όμως εκείνοι, οι κατ' εξοχήν υπευθυνοι για τη ρίψη χημικώνκωφεύουν. Και κλεισμένοι στο Μαξίμου και στα υπουργεία τους αποφεύγουν την λαϊκή οργή. Προς το παρόν...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου