15 Απριλίου 2017

Η Γελοιογραφία της Ημέρας 15.4.2017

Μεγάλο Σάββατο, τα μεσάνυχτα η Ανάσταση, θα προηγηθεί όμως το απόγευμα το Άγιο Φως και η υποδοχή του με τιμές αρχηγού κράτους! Σκίτσο του Βαγγέλη Χερουβείμ στην Αυγή. 

Το σχετικό με το Άγιο Φως ρεπορτάζ, από το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στη συνέχεια: 

Το απόγευμα η υποδοχή του Αγίου Φωτός στην Αθήνα

Στα Ιεροσόλυμα βρίσκεται η ελληνική αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον υφυπουργό Εξωτερικών Γιάννη Αμανατίδη, προκειμένου να μεταφέρει το Άγιο Φως, στην Ελλάδα.

Η αποστολή έφθασε στο αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν του Τελ Αβίβ και από εκεί αναχώρησε για την Παλαιά Πόλη των Ιεροσολύμων, όπου στις 10:15 θα είχε συνάντηση με την Α.Θ.Μ. τον Πατριάρχη κ. κ. Θεόφιλο Γ΄. Ακολούθως η ελληνική αντιπροσωπεία θα μετάβαινε με την πομπή του Πατριάρχη και των κληρικών του Αγίου Τάφου στον Ναό της Αναστάσεως προκειμένου να παρακολουθήσει την τελετή Αφής. Μετά τη λήξη της τελετής ο Πατριάρχης θα παραδώσει το Άγιο Φως στον εκπρόσωπο της Ελληνικής Πολιτείας.

Το κυβερνητικό αεροσκάφος, με το οποίο θα μεταφερθεί το Άγιο Φως στην Ελλάδα αναμένεται να αφιχθεί στις 18:30 στο αεροδρόμιο "Ελ. Βενιζέλος", όπου θα πραγματοποιηθεί ειδική τελετή για την υποδοχή του, όπως και στη Θεσσαλονίκη, όπου η άφιξη του Αγίου Φωτός προγραμματίζεται για τις 21:50.

Την αντιπροσωπεία που θα μεταβεί στην Ιερουσαλήμ αποτελούν ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος και για θέματα εκκλησιαστικής διπλωματίας, Γιάννης Αμανατίδης, ο Έξαρχος του Παναγίου Τάφου στη Ελλάδα Αρχιμανδρίτης π. Δαμιανός, ο εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδας Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως Σεβασμιώτατος κ. Αθηναγόρας και ο Αθανάσιος Μπούρας ως αναπληρωτής γενικός γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας , βουλευτής ΝΔ. Στην αποστολή επίσης συμμετέχουν και ο Βασίλειος Κόκκαλης, υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και ο Κωνσταντίνος Κατσίκης, βουλευτής.






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου