8 Απριλίου 2017

Σκίτσα για την πυραυλική επίθεση των ΗΠΑ στη Συρία

59 πύραυλοι «Τόμαχοκ» εκτοξεύτηκαν τις πρωινές ώρες της Παρασκευής, από τα αμερικακικά πυραυλοφόρα καταδρομικά πλοία κατά της Συρίας. Σύμφωνα με τους αμερικάνους ήταν μια απάντηση στη βάρβαρη επίθεση με χημικά κατά αθώων πολιτών από τη συριακή κυβέρνηση. Και πάλι όμως κάποιοι αθώοι την πλήρωσαν. Το γεγονός από τη σκοπιά της σάτιρας με κάποιες πρώτες γελοιογραφίες από Έλληνες σκιτσογράφους. Επάνω αριστερά σκίτσο του Πάνου Μαραγκού:

Σκίτσο του Τάσου Αναστασίου στην Αυγή:

Σκίτσο του Πάνου Ζάχαρη: 

Σκίτσο του Δημήτρη Γεωργοπάλη στη real.gr: 

Σκίτσο του John Antóno στο johnantono.blogspot.gr:

Σκίτσο του Βαγγέλη Παπαβασιλείου: 


59 πύραυλοι «Τόμαχοκ» εκτοξεύτηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής, από τα αμερικακικά πυραυλοφόρα καταδρομικά πλοία USS Porter και USS Ross που πλέουν ανατολικά της Μεσογείου και σύμφωνα με την ενημέρωση του Πενταγώνου η επίθεση ήταν στοχευμένη κι έπληξε μαχητικά αεροσκάφη, χώρους στάθμευσης αεροσκαφών, αποθήκες πυρομαχικών και εξοπλισμού, αλλά και αντιαεροπορικά συστήματα. Ήταν μια απάντηση στη βάρβαρη επίθεση με χημικά κατά αθώων πολιτών από τη συριακή κυβέρνηση. 

ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, μεταξύ άλλων, ανακοίνωσε: "Την Τρίτη, ο δικτάτορας της Συρίας, Μπασάρ αλ-Άσαντ εξαπέλυσε μία αποτρόπαιη επίθεση με χημικά όπλα κατά αθώων πολιτών... Σήμερα το βράδυ (πρωινές ώρες της Παρασκευής στη Συρία), διέταξα ένα στοχευμένο στρατιωτικό πλήγμα κατά της αεροπορικής βάσης στη Συρία από την οποία εξαπολύθηκε η επίθεση με τα χημικά όπλα. Είναι προς το ουσιαστικό εθνικό συμφέρον των ΗΠΑ να δράσουν προληπτικά και να αποτρέψουν την εξάπλωση της χρήσης των θανατηφόρων χημικών όπλων"...

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, σύμφωνα με τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης, μεταξύ άλλων δήλωσε: «Ο Πρόεδρος Πούτιν θεωρεί τα αμερικανικά πλήγματα κατά της Συρία επίθεση κατά κυρίαρχου κράτους κατά παραβίαση των κανόνων του διεθνούς δικαίου, με βάση σε κατασκευασμένα προσχήματα».

afirimeno.com






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου