10 Απριλίου 2017

Ο γάμος των Ινδών κροίσων στην Αθήνα

Με μια πρωτόγνωρη εκδήλωση στο Ζάππειο Μέγαρο έκλεισαν χθες βράδυ οι τετραήμερες εκδηλώσεις ενός από τους μεγαλύτερους ιδιωτικούς γάμους που έχουν πραγματοποιηθεί στην Αθήνα τα τελευταία χρόνια, με το ζευγάρι των νεόνυμφων να έρχεται από την Ινδία. Ο εκατομμυριούχος Ινδός
Καράν Ισρανί και η σύζυγός του Μόνικα επέλεξαν την πρωτεύουσα της Ελλάδας για να παντρέψουν την κόρη τους Σερένα με τον Νταλαμάλ Ραμνανί, επίσης ινδικής καταγωγής, σε μια τελετή γεμάτη πολυτέλεια. 

Περισσότεροι από 500 καλεσμένοι από τη μακρινή Ινδία με τις παραδοσιακές τους ενδυμασίες άρχισαν να καταφθάνουν στο λιτά στολισμένο Ζάππειο, λίγα λεπτά μετά τη δύση του ηλίου. Οι περισσότεροι με το παραδοσιακό κόκκινο τρενάκι που έχει ως αφετηρία το Σύνταγμα και κάνει τον γύρο του ιστορικού κέντρου της Αθήνας. 

Οι οικογένειες των μελλόνυμφων κατοικούν στο Λονδίνο, από όπου ήρθαν και οι περισσότεροι καλεσμένοι τους. 

«Έχετε μια υπέροχη χώρα, η φιλοξενία ήταν εκπληκτική. Γυρίσαμε όλη την Αθήνα, φτάσαμε μέχρι της μοναδικές παραλίες δίπλα στην πρωτεύουσα σας» είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ένα από τα πρώτα καλεσμένα ζευγάρια, που βρέθηκε στο Ζάππειο Μέγαρο. «Θα ξαναεπισκεφθούμε την χώρα σας. Οι τέσσερις ημέρες δεν ήταν αρκετές» μας είπε μια άλλη Ινδή. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Αθήνα επιλέχθηκε από τους νεόνυμφους μεταξύ άλλων ευρωπαϊκών πόλεων. 

Πολλοί ήταν οι περαστικοί, κυρίως τουρίστες, που σταματούσαν και ρωτούσαν για την εκδήλωση και για την ιστορία του κτιρίου. Κάποιοι, μάλιστα, γνώριζαν ότι εδώ υπογράφηκε η συνθήκη προσχώρησης της Ελλάδος στην ΕΟΚ τον Μάιο του 1979, καθώς το είχαν διαβάσει στον τουριστικό οδηγό που κρατούσαν. Αρκετοί ήταν οι περαστικοί που παρέμειναν για περισσότερο από μια ώρα μέχρι να δουν τους νεόνυμφους να καταφθάνουν. 


Για τη φιλοξενία του ζευγαριού και των καλεσμένων του έχει δεσμευθεί κατ’ αποκλειστικότητα τις ημέρες του γάμου και των εκδηλώσεων όλο το King George και μεγάλο μέρος της «Mεγάλης Βρεταννίας». Σύμφωνα μάλιστα με όσα είχε δηλώσει ο γενικός διευθυντής των ξενοδοχείων «Μεγάλη Βρεταννία» και King George, Τιμ Ανανιάδης, ο γάμος υπολογίζεται ότι σε διάστημα 4 ημερών προκάλεσε συνολικό τζίρο 500.000 ευρώ στην αγορά της πρωτεύουσας περιλαμβανομένου και του κόστους των ξενοδοχειακών υπηρεσιών.

Ξοδεύουν γιατί έχουν 

Φωτογραφία αριστερά: Ο Ινδός εκατομμυριούχος Καράν Ισρανί και η σύζυγός του Μόνικα

Η οικογένεια του Καράν και της Μόνικα Ισρανί από την Ινδία δεν φείδεται χρημάτων, ειδικά όταν πρόκειται για την ευτυχία των παιδιών της. Οι πάμπλουτοι Ισρανί το απέδειξαν με τον πλέον ενδεδειγμένο τρόπο όταν το 2014 διοργάνωσαν τους γάμους της κόρης τους Σαμίρα στην επονομαζόμενη «Πόλη των Λιμνών» στην Ινδία, κλείνοντας σε δύο υπερπολυτελή ξενοδοχεία περισσότερα από 250 δωμάτια για τους καλεσμένους τους. Η πόλη της Ινταϊπούρ έζησε τότε μεγάλες στιγμές. 

Κάτι ανάλογο έκαναν και τώρα για τον γάμο της κόρης τους στην Αθήνα με τα δύο ιστορικά ξενοδοχεία που βρίσκονται στο Σύνταγμα, τα οποία τέθηκαν στη διάθεση του πάμπλουτου Ινδού επιχειρηματία, ενός ανθρώπου που θεωρείται κροίσος των τηλεπικοινωνιών. Χρόνια τώρα οι εταιρείες που διευθύνει ο Καράν Ισρανί του παρέχουν τη δυνατότητα να σκορπάει χρήματα για τη διασκέδαση και την πολυτελή διαβίωση της οικογένειάς του στην Αγγλία. Με έδρα το City του Λονδίνου καταστρώνει τα επιχειρηματικά του σχέδια προκειμένου να κατακτήσει ακόμη περισσότερο τον χώρο των νέων τεχνολογιών σε χώρες της αφρικανικής ηπείρου και της Ασίας.

Σημειώνεται ότι ο γαμήλιος τουρισμός αναπτύσσεται ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, με την Σαντορίνη να βρίσκεται στην κορυφή των προτιμήσεων ιδιαίτερα ζευγαριών από την Κίνα, με το αριθμό των γάμων να ξεπερνούν πλέον και τους 1000 σε ετήσια βάση.

Πηγές: Στοιχεία από kathimerini.gr , protothema.gr


yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου