22 Απριλίου 2017

Ζιμπάμπουε: Κατσίκες αντί διδάκτρων στα σχολεία!

ΠΕΡΙΕΡΓΑ. Να επιδείξουν ευελιξία σε ό,τι αφορά την καταβολή των διδάκτρων από τους γονείς, καλεί τα σχολεία της χώρας του ο υπουργός Παιδείας της Ζιμπάμπουε Λαζαρούς Ντοκορά, προτείνοντάς τους να δέχονται και εναλλακτικούς τρόπους πληρωμής.

Δεδομένου ότι για αρκετούς γονείς το ύψος των σχολικών διδάκτρων είναι δυσβάσταχτο, ο 59χρονος υπουργός ανέφερε στη φιλοκυβερνητική εφημερίδα Sunday Mail ότι τα σχολεία θα έπρεπε να δέχονται κατσίκες, πρόβατα και άλλα ζώα αντί διδάκτρων.

Πρότεινε επίσης οι γονείς που αδυνατούν να αντεπεξέλθουν οικονομικά στις απαιτήσεις των σχολείων, να προσφέρουν υπηρεσίες. «Εάν υπάρχει κάποιος οικοδόμος στην κοινότητα, πρέπει να του δίνεται η ευκαιρία να προσφέρει τις υπηρεσίες του, αντί πληρωμής των διδάκτρων», ανέφερε ο κ. Ντοκορά.

Σύμφωνα με τη Sunday Mail και όπως αναφέρει το BBC, βάσει νόμου που εισήχθη στο κοινοβούλιο της αφρικανικής χώρας την περασμένη εβδομάδα, οι δανειολήπτες θα έχουν τη δυνατότητα να καταχωρούν «κινητά» περιουσιακά στοιχεία, όπως οχήματα και μηχανήματα, ως εγγύηση για τα δάνεια τα οποία λαμβάνουν από τράπεζες.

Παράλληλα, κατά την ίδια εφημερίδα, δεδομένης της έλλειψης ρευστότητας στη χώρα, ορισμένες τράπεζες κάνουν δεκτά ακόμη και… αιγοπρόβατα από πελάτες τους οι οποίοι αδυνατούν να εξοφλήσουν με άλλον τρόπο τα δάνειά τους.

Πηγή: naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου