26 Απριλίου 2017

Η συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στον ΑΝΤ1 και οι σφοδρές αντιδράσεις

Είπε μεταξύ πολλών άλλων ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας την Τρίτη το βράδυ στον τηλεοπτικό σταθμό «ΑΝΤ1» και στον Νίκο Χατζηνικολάου:

Για τα μέτρα και το ΔΝΤ:

 «Τα μέτρα που έρχονται είναι το εξιτήριο από τα μνημόνια»... «Πριν από λίγες ημέρες βγήκε το αποτέλεσμα για το πρωτογενές πλεόνασμα, ύψους 4,2 %, ξέρετε τι προέβλεπε το ΔΝΤ τον Οκτώβριο; 0,1% του ΑΕΠ, μας ζητούσε δηλαδή να πάρουμε 42 φορές περισσότερα μέτρα. Αυτό γινόταν όταν η αντιπολίτευση μας έλεγε κλείστε την διαπραγμάτευση»... «Φθάσαμε εδώ χάρη στην σθεναρή στάση και το γεγονός ότι δεν έκλεινα την αξιολόγηση όταν κάποιοι προέτρεπαν να την κλείσω με 42 φορές περισσότερα μέτρα»...

Για τις περικοπές στις συντάξεις: «Ο ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ αναγκάζονται να πάνε σε μια συμφωνία που φέρνει μειώσεις στις συντάξεις, στην προσωπική διαφορά, από το 2019, όμως υπάρχουν και τα αντίμετρα, αυτά που θα βγάλουν την χώρα από την επιτροπεία»... «Καταλαβαίνω όσα λένε οι συνταξιούχοι κι όσοι διαμαρτύρονται, αλλά ρωτά: αν ήταν στην θέση μου οποιοσδήποτε άλλος, ποια απόφαση θα έπαιρνε για την χώρα; Να δώσει την ευκαιρία στον Σόιμπλε και στην Λαγκάρντ τα να λένε φταίει η Ελλάδα που θα δεν βγει ποτέ από τα μνημόνια;».

Για τη συμφωνία: «Φέραμε μια συμφωνία, η οποία έχει μηδενικό δημοσιονομικό ισοζύγιο. Όλοι γνωρίζουμε τις απαιτήσεις του ΔΝΤ, που ήθελε να μην επανέλθουν ποτέ οι συλλογικές διαπραγματεύσεις... Καταφέραμε να απομονώσουμε το ΔΝΤ».
«Μπήκαμε σε μια διαπραγμάτευση που δεν αφορά καθεαυτό το πρόγραμμα, αλλά και το χρέος. Το ΔΝΤ ζητούσε 2% του ΑΕΠ μέτρα και εργασιακό μεσαίωνα. Φθάσαμε, με επίτηδες λανθασμένες προβλέψεις εδώ, λέω εγώ, για να μπορεί ο Σόιμπλε κι η Λαγκάρντ να κατηγορούν ο ένας τον άλλο, για να βάλουν εμάς στο τέλος να τους πούμε ότι "δεν δεχόμαστε κανέναν συμβιβασμό" κι έτσι να βγουν Σόιμπλε και Λαγκαρτ και να πουν "φταίει η Ελλάδα που δεν κάνει μεταρρυθμίσεις"». 

Για τα αντίμετρα: «Τα αντίμετρα, τα μέτρα μετά το 2018 δεν είναι υπό αίρεση, τα μέτρα αυτά θα εφαρμοστούν, χωρίς αίρεση»...
«Τα αντίμετρα είναι όσα και τα μέτρα κι αφορούν την ανυπαρξία του κοινωνικού κράτους στην χώρα, που θα έπρεπε να υπάρχουν προ της κρίσης, αλλά και μέτρα που αφορούν την μείωση φόρων, όπως ο φόρος εισοδήματος και η εισφορά αλληλεγγύης, ενώ υπάρχει και επιδοματική πολιτική, όπως το επίδομα ενοικίου και το επίδομα για κάθε παιδί, προς στήριξη των αδυνάτων».

Για το χρέος: «Τα μέτρα έχουν έναρξη εφαρμογής την Πρωτοχρονιά του 2019. Έχουμε ως τότε 20 μήνες, εγώ λέω σε αυτούς τους 20 μήνες, εγώ λέω σε 20 ημέρες, πρέπει να έχουμε πάρει την λύση για το χρέος. Τα μέτρα θα ληφθούν μόνο αν και μόνο αν υπάρξουν τα μέτρα για το χρέος, αν βγούμε στις αγορές, αν γίνουν όλα όσα συμφωνηθούν. Μία κυρίαρχη Κυβέρνηση μπορεί να παίρνει πίσω κάτι που έχει ψηφίσει αν δεν τηρείται η συμφωνία».

Για τις αποκρατικοποιήσεις: «Αν ήταν στο χέρι μας και βούληση μας – αν κι εμείς είμαστε υπέρ των συμπράξεων – δεν θα πουλούσαμε εν μέσω κρίσης. Παραλάβαμε μια χώρα χρεοκοπημένη κι όμως δεν πουλήσαμε "μπιρ παρά", αντιθέτως, εκτός από τα υψηλά τιμήματα πήραμε και υποχρεώσεις για μεγάλες επενδύσεις».
Ερωτηθείς για την αποκρατικοποίηση του ΟΛΠ είπε «αν δεν είχαμε ανάγκη να πάμε την χώρα μπροστά, θα κάναμε αλλιώς τα πράγματα. Και πάλι, δεν κάναμε όσα οι προηγούμενοι στην πρώτη φάση της ιδιωτικοποίησης, αλλά καλύτερα».
Για το θέμα της ΔΕΗ είπε ότι «η Νέα Δημοκρατία είχε συμφωνήσει σε εκποίηση του φιλέτου της ΔΕΗ». Αυτό που πέτυχε η Κυβέρνησή του, όπως είπε, είναι να διασφαλίσει τον δημόσιο χαρακτήρα της. 

Για τον Σόιμπλε και την Μέρκελ: Απαντώντας σε ερωτήσεις για την στάση του Βερολίνου, ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είναι «σεβαστός και σοβαρός», αναφέροντας ωστόσο ότι είναι «πολιτικός αντίπαλος».
Ο Πρωθυπουργός επεφύλαξε ιδιαίτερα κολακευτικά σχόλια για την Καγκελάριο της Γερμανίας. Στην ερώτηση αν μετάνιωσε για τις δηλώσεις του, πριν από 2,5 χρόνια, οπότε επαναλάμβανε συχνά την πρόταση «Go back, μαντάμ Μέρκελ», ο Πρωθυπουργός απάντησε «τότε ορθώς πίστευα ότι έπρεπε να κάνει πίσω από την πολιτική της, που έβαζε στον “γύψο” την Ελλάδα. Σε πολιτικό επίπεδο είχα δίκιο, αλλά τώρα που την γνώρισα προσωπικά είδα ότι είναι μια πολιτικός που έχει συναίσθηση της ευθύνης και παρότι είναι στο κεντροδεξιό κόμμα ανοιχτόμυαλη, όπως φάνηκε από την στάση της για το Προσφυγικό».

Πηγή: ant1news.gr 

Αντιδράσεις και Σχόλια: 

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, για τη συνέντευξη του πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα στον τηλεοπτικό σταθμό «ΑΝΤ1», εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
«Ο κ. Τσίπρας έχει πάρει διαζύγιο από την ελληνική πραγματικότητα.
Η σημερινή του εμφάνιση, ήταν μία θλιβερή απολογία, γεμάτη ψέματα, αλαζονεία και κυνισμό, από έναν εκνευρισμένο πρωθυπουργό που έδειξε την πολιτική του γύμνια.
Καμία επαφή με την αλήθεια. Έφτασε στο σημείο να πει ότι οι εταίροι του ζητούσαν 42 φορές περισσότερα μέτρα. Δηλαδή μέτρα συνολικού ύψους 151,2 δις!
Καμία ενοχή για τη μεγαλύτερη φοροεπιδρομή που έγινε ποτέ σε βάρος των Ελλήνων.
Καμία ειλικρίνεια για το τέταρτο Μνημόνιο που φέρνει με τα πιο σκληρά μέτρα, με κόψιμο των συντάξεων και του αφορολόγητου.
Καμία μεταμέλεια για τα εμπόδια που έβαλε και ως αντιπολίτευση και ως Κυβέρνηση στην πραγματοποίηση των ιδιωτικοποιήσεων.
Καμία αυτοκριτική για τις τραγικές του ευθύνες.
Μόνο θράσος και αλαζονεία ότι οι Έλληνες δεν κάνουν διαδηλώσεις εναντίον του.
Ας μην προκαλεί τον ελληνικό λαό.
Οι αγανακτισμένοι του χθες, που έγιναν μετακλητοί του υπάλληλοι, είναι οι μόνοι που τον ανέχονται.
Γιατί ο κ. Τσίπρας ζει στο δικό του κόσμο: “ΣΥΡΙΖΑ εξουσία, πάση θυσία”». 

Πηγή: nd.gr/deltia-tipou 

Σχόλιο Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ για τις δηλώσεις του κ. Τσίπρα:
Ο κ. Τσίπρας στην σημερινή του συνέντευξη στον ΑΝΤ1 και πάλι προσπάθησε να εξαπατήσει τους πολίτες. 
Θα ψηφίσουμε μας είπε τα μέτρα, αλλά αν δεν μας δώσουν λύση στο χρέος, θα τα πάρουμε πίσω(!!).
Του θυμίζουμε μόνο ότι “μετά την απομάκρυνση εκ του ταμείου ουδέν λάθος αναγνωρίζεται”. 
Πηγή: pasok.gr 

Το Ποτάμι. Ανακοίνωση για τη συνέντευξη του κ.Τσίπρα στον ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου:«Από τον αποψινό καταιγισμό ψεμάτων του κ.Τσίπρα σταχυολογούμε τα τέσσερα καλύτερα:
Το ΔΝΤ, λέει, μας ζητούσε τον Οκτωβριο 42 φορές περισσότερα μέτρα. Με δεδομένο ότι η κυβέρνηση θα ψηφίσει μέτρα 3.6 δις, τότε το ΔΝΤ σύμφωνα με τον κ.Τσίπρα ζητούσε μέτρα 151.2 δις!
Το «ούτε 1 ευρώ μέτρα» το είχαν, λέει, καταλάβει κι αυτό λάθος οι Ελληνες, όπως και το ότι δεν θα ψηφίσει μέτρα αν δεν υπάρχει ρύθμιση για το χρέος. Τώρα, λέει, ότι θα ψηφίσει τα μέτρα και αν στη συνέχεια δεν πάρει τη ρύθμιση δεν θα τα εφαρμόσει! Αλλά στο μεταξύ αφού θα έχουν ψηφιστεί θα εφαρμόζονται.
Το γεγονός, λέει, ότι δεν γίνονται διαδηλώσεις οφείλεται στην κοινωνική κατανόηση της πολιτικής των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ! Το ότι όλοι αυτοί που είχαν στήσει τραπεζάκια στο Σύνταγμα είναι σήμερα υπουργοί και οι ομαδάρχες τους είναι πλέον κρατικοί υπάλληλοι έμεινε ασχολίαστο από τον Πρωθυπουργό.
Οι ιδιωτικοποιήσεις έγιναν, λέει, επειδή οι υπουργοί του πέτυχαν υψηλά τιμήματα, όταν είναι γνωστό ότι αεροδρόμια, Ελληνικό και λιμάνι του Πειραιά δόθηκαν με μεγάλη καθυστέρηση στις παλιές τιμές. Και βέβαια η ΤΡΑΙΝΟΣΕ πουλήθηκε για 45 εκατ. όταν ο κ.Σταθάκης μιλούσε για 300 εκατ, και ο ΟΛΘ πουλήθηκε για 232 εκατ. όταν ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρούσε ξεπούλημα τις προσφορές των 419 εκατ.
Και βέβαια, η «μαντάμ Μέρκελ» πρέπει να είναι πανευτυχής από την αποψινή συνέντευξη του κ.Τσίπρα. Επιτέλους για πρώτη φορά άκουσε δημοσίως τόσα καλά λόγια από Έλληνα πολιτικό
». 
Πηγή: topotami.gr

1 σχόλιο:

  1. Ποιος τον ακούει πια; Κάθε μέρα και ένα ψέμα μεγαλύτερο από το προηγούμενο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή