27 Απριλίου 2017

Η πρώτη δημόσια εμφάνιση της Ιβάνκα Τραμπ στο εξωτερικό ως σύμβουλος του προέδρου

Η Ιβάνκα Τραμπ μιλάει στο Βερολίνο, στη Σύνοδο των W20, με στόχο τη στήριξη της γυναικείας επιχειρηματικότητας, μαζί με την επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ και την καγκελάριο Αγκελα Μέρκελ.

Την πρώτη δημόσια εμφάνισή της στο εξωτερικό ως σύμβουλος του προέδρου πατρός της πραγματοποίησε την Τρίτη η Ιβάνκα Τραμπ - Κούσνερ, που συμμετείχε σε συνέδριο των 
«Women 20» στο Βερολίνο, στο περιθώριο της G20, με θέμα την προώθηση των γυναικών στον εργασιακό τομέα.

Η παρέμβαση της κ. Τραμπ, όμως, υπέρ του πρόεδρου πατρός της, στην οποία η 35χρονη Πρώτη Κόρη υποστήριξε ότι ο Ντόναλντ Τραμπ είναι «μέγας υποστηρικτής» της οικογένειας, προκάλεσε αντιδράσεις από το ακροατήριο, με σφυρίγματα και ειρωνικά σχόλια.

Η συντονίστρια της συζήτησης, στην οποία συμμετείχαν η καγκελάριος Μέρκελ και η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, επεσήμανε ότι η συμπεριφορά του Τραμπ απέναντι σε ορισμένες γυναίκες δεν συνάδει με τους ισχυρισμούς της Ιβάνκα, που εμφανίζει τον Τραμπ ως υπέρμαχο της ισότητας των γυναικών στον χώρο εργασίας. 


«Σίγουρα, άκουσα την κριτική των ΜΜΕ» δήλωσε η κ. Τραμπ. «Όμως γνωρίζω από την προσωπική μου πείρα [...] ότι οι χιλιάδες γυναίκες που εργάστηκαν μαζί και για τον πατέρα μου εδώ και δεκαετίες [...] επιβεβαιώνουν την πίστη του και την σταθερή του πεποίθηση για τις δυνατότητες που έχουν η γυναίκες και την ικανότητά τους να κάνουν τη δουλειά όπως οποιοσδήποτε άνδρας», υπογράμμισε η ίδια. «Καθώς είμαι η κόρη (του Ντόναλντ Τραμπ) μπορώ να μιλήσω σε προσωπικό επίπεδο, γνωρίζοντας ότι εκείνος με ενθάρρυνε και μου επέτρεψε να αξιοποιήσω τις δυνατότητές μου» σημείωσε το πρώην μοντέλο. «Μεγάλωσα σε ένα σπίτι όπου δεν υπήρχε κανένα εμπόδιο [...] Δεν υπήρχε καμία διαφορά μεταξύ των αδελφών μου και εμένα» τόνισε η κόρη του επικεφαλής του αμερικανικού κράτους.

Για τα γερμανικά ΜΜΕ, η Άνγκελα Μέρκελ προσκάλεσε την Ιβάνκα Τραμπ στο Βερολίνο με την ελπίδα να βελτιώσει τις σχέσεις της με τον Αμερικανό πρόεδρο, με φόντο τις διαφωνίες Βερολίνου-Ουάσιγκτον για το εμπόριο και την άμυνα.

Πηγές: Στοιχεία από kathimerini.gr , tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου