12 Απριλίου 2017

Ο Γ. Πανούσης «αναλύει» τον Τσίπρα

Με «ανάλυση» των «τριών δυνάμεων», όπως χαρακτηριστικά είπε, που θεωρεί πως συνυπάρχουν μέσα του, απάντησε ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης, στο ερώτημα αν ο πρωθυπουργός «έχει πυξίδα, έχει σχέδιο και έχει στόχο».

Συγκεκριμένα ο πρώην πρύτανης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου μιλώντας στο ραδιόφωνο του Real απάντησε: 
«Δεν είμαι μέσα στην ψυχή του μέσα στο μυαλό του. Θα σας κάνω μία υπόθεση εργασίας όμως. Νομίζω ότι μέσα του είναι τρεις δυνάμεις και δεν ξέρω ποια θα κερδίσει. 
Η πρώτη δύναμη είναι ο τρόπος που μεγάλωσε, που γεννήθηκε, που ζυμώθηκε, που φτιάχτηκε ως προσωπικότητα, μέσα σε ένα κλίμα ριζοσπαστικής αριστεράς, ας το πούμε έτσι. Που δεν πιστεύει πολύ στην αστική δημοκρατία. Η λαϊκή δημοκρατία είναι καλύτερη, τα δημοψηφίσματα, το Σύνταγμα να αλλάξει και πάει λέγοντας. 
Η δεύτερη δύναμη είναι πρόεδρος ενός κόμματος που έχει διάφορες τάσεις. Συνιστώσες, προσωπικότητες, ιδιομορφίες κλπ. 
Το τρίτο είναι ότι είναι ευρωπαίος ηγέτης είτε το θέλουμε είτε όχι. Η Ελλάδα ανήκει στην Ευρωπαϊκή Ένωση, άρα έχει δει πως είναι ο κόσμος».

Και πρόσθεσε: 
«Τώρα, ποιο από τα τρία θα επικρατήσει δεν μπορώ να το ξέρω. Ως την ώρα δεν φαίνεται να κάνει άνοιγμα ούτε προς τη σοσιαλδημοκρατία, ούτε προς την ενίσχυση της αστικής δημοκρατίας, ούτε προς προσωπικότητες που αυτή η χώρα έχει ανάγκη να λειτουργήσουμε. Υπάρχουν Ελληνες που μπορούν να συμβάλλουν στο να χειριστούμε διαφορετικά τα ευρωπαϊκά θέματα. Αν δεν θες να ανοιχτείς και νομίζεις ότι με τρία τσιτάτα, δύο Μαρξ κι ένα Τουσέν, λύνεις τα προβλήματα κάνεις λάθος, είναι απλό».

Πηγές: kathimerini.gr, real fm






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου