29 Απριλίου 2017

Οι Simpsons για τις 100 ημέρες προεδρίας του Τραμπ

Η γνωστή για το καυστικό της χιούμορ, σειρά κινουμένων σχεδίων «The Simpsons» αυτή τη φορά βάζει στο μάτι τον Ντόναλντ Τραμπ, με ένα βίντεο για τις 100 πρώτες ημέρες της προεδρίας του, στο οποίο καυχάται ότι αύξησε τους οπαδούς του στο Twitter και μείωσε το χάντικάπ του στο γκολφ.

Το βίντεο των 84 δευτερολέπτων, που αναρτήθηκε στον λογαριασμό της σειράς στο Twitter, δίνει μια πρόγευση του επεισοδίου που έχει προγραμματιστεί για την Κυριακή και στο οποίο υπογραμμίζεται ότι το 6,8% της θητείας του Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο έχει ήδη παρέλθει.

Χθες το βίντεο είχε πέντε εκατομμύρια views στο YouTube. Ξεκινάει σ' έναν τρομαχτικό Λευκό Οίκο μια νύχτα καταιγίδας, όπου βλέπουμε τον εκπρόσωπο της κυβέρνησης Σον Σπάισερ απαγχονισμένο στην αίθουσα Τύπου με μια πινακίδα με τη λέξη «Παραιτούμαι» να κρέμεται από τον λαιμό του. «Δεν θα τον αντικαταστήσω!», φωνάζει φεύγοντας η σύμβουλος του προέδρου Κελιάν Κόνγουεϊ, όταν ανακαλύπτει το πτώμα.

Στον πρώτο όροφο, βλέπουμε να παλεύουν οι καρικατουρες του υπεύθυνου στρατηγικής του Ντόναλντ Τραμπ, του Στιβ Μπάνον, και του γαμπρού του προέδρου, του Τζάρεντ Κάσνερ.

Στο μεταξύ ο Τραμπ είναι καθισμένος στο κρεβάτι του φορώντας ροζ πιζάμες και έχοντας το smartphone του στο χέρι και δίπλα του ένα βιβλίο του πρώην παρουσιαστή του συντηρητικού δικτύου Fox News Μπιλ Ο' Ράιλι και έναν «Οδηγό της Φλόριντα με μόλις 10 εκατομμύρα δολάρια την ημέρα».

«Εκατό ημέρες στην προεδρία και έχω καταφέρει τόσα. Έριξα το χάντικάπ μου στο γκολφ, ο λογαριασμός μου στο Twitter έχει 700 περισσότερους συνδρομητές», απαριθμεί ενώ ένα σκυλάκι τέκελ που του χρησιμεύει για περούκα γυρίζει πάνω στο κεφάλι του.

«Να ένα νομοσχέδιο που πρέπει να διαβάσετε αμέσως. Μειώνει τους φόρους μόνο για τους ρεπουμπλικάνους», του λέει ένας βοηθός.

«Δεν μπορεί να το διαβάσει το Fox News; Θα παρακολουθήσω τι θα πουν», απαντά ο πάμπλουτος επιχειρηματίας πριν στρέψει το βλέμμα του στην τηλεόραση, όπου η μεγαλύτερη κόρη του, η Ιβάνκα, έχει γίνει δικαστής του Ανωτάτου Δικαστηρίου όπου διαφημίζει τη νέα σειρά ενδυμάτων της.


Η σειρά «The Simpsons», η οποία έχει κερδίσει 32 βραβεία Emmy και μάλιστα σ' ένα επεισόδιο το 2000 είχε προβλέψει πως ο Τραμπ θα εκλεγόταν στην προεδρία, φθάνει στο τέλος της 28ης σεζόν της. Η θρυλική σειρά αναμένεται ότι θα συνεχίσει να μεταδίδεται τουλάχιστον μέχρι την 30η σεζόν.

Πηγές: kathimerini.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ, youtube.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου