20 Απριλίου 2017

Ποιοι ξεπουλάνε τη ΔΕΗ;

"Ξεπουλάει τη ΔΕΗ ο Μητσοτάκης"! Αυτό είναι το πρωτοσέλιδο της Αυγής σήμερα. Λες και πρωθυπουργός δεν είναι πια ο Αλέξης Τσίπρας αλλά ο Κυριάκος Μητσοτάκης!

Στις αρχές του μήνα ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας στον ΑΝΤ1*, είχε κατηγορήσει τους δανειστές ότι απαξιώνουν τη ΔΕΗ επειδή οι ίδιοι θέλουν να την ξεπουλήσουν!, παραβλέποντας ότι την κυβέρνηση στην χώρα την ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ και ότι επί των ημερών του η χρηματιστηριακή αξία της ΔΕΗ είχε καταρρεύσει από τα 2,6 δις ευρώ στα 0,6 δις ευρώ! Είχε ακόμα υποστηρίξει ο κ. Σκουρλέτης ότι η πώληση της ΔΕΗ σε συγκεκριμένο χρόνο αποτελεί «παιχνίδι με σημαδεμένη τράπουλα»!

Λίγο νωρίτερα τη "συνωμοσία" (!) επί της ΔΕΗ είχε επισημάνει ο Παναγιώτης Λαφαζάνης**. «Η ΔΕΗ βρίσκεται στο επίκεντρο μιας κλιμακούμενης συνωμοσίας μεγάλων και αδίστακτων εγχώριων και ξένων συμφερόντων, τα οποία χρησιμοποιούν ως όχημα την κυβέρνηση και το κουαρτέτο, εν όψει και της δεύτερης αξιολόγησης, προκειμένου να ξεπουλήσουν, να τεμαχίσουν και να διαλύσουν την μεγαλύτερη επιχείρηση της χώρας, την ΔΕΗ, και κάθε ίχνος δημόσιας παρέμβασης στον στρατηγικό χώρο της ηλεκτρικής ενέργειας», ανέφερε στην ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της ΛΑΕ.

Τώρα, σύμφωνα με την Αυγή, τη ΔΕΗ την ξεπουλάει ο Μητσοτάκης!

Έχουν περάσει δυο χρόνια και τρεις μήνες από τότε που η "πρώτη φορά αριστερά" ασκεί την εξουσία σε αυτό το τόπο. Ας αναλάβουν και τις ευθύνες που αυτή συνεπάγεται. Τους ανήκουν, όπως ανήκουν στον εκάστοτε κυβερνώντα.

Το σημερινό πρωτοσέλιδο της Αυγής στη συνέχεια:

Ξεπουλάει τη ΔΕΗ ο Μητσοτάκης***

Στα ιδιωτικά συμφέροντα για πολιτική στήριξη
Τάζει δίκτυα, υδροηλεκτρικά, ενεργειακή και τιμολογιακή πολιτική

Το μάτι στους δανειστές και στα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα που δραστηριοποιούνται στην αγορά της ηλεκτρικής ενέργειας κλείνει ο Κυρ. Μητσοτάκης υποσχόμενος, αν ποτέ αναλάβει τη διακυβέρνηση, να τους εκχωρήσει τη ΔΕΗ με όλα τα υπάρχοντά της. Παρεμβαίνοντας στο παραπέντε της συμφωνίας με τους δανειστές και ενώ η κυβέρνηση έχει επιτύχει να παραμείνουν η ΔΕΗ και ο ΑΔΜΗΕ υπό τον έλεγχο του Δημοσίου και να εξαιρεθούν οι υδροηλεκτρικές μονάδες από την απελευθέρωση της αγοράς, ο Κυρ. Μητσοτάκης ζητάει: Να μπει στρατηγικός επενδυτής στη ΔΕΗ και να εκχωρηθεί το 66% του ΑΔΜΗΕ, να παραχωρηθούν λιγνιτικές και υδροηλεκτρικές μονάδες και να επανέλθει το παλαιό σχέδιο (Σαμαρά) για την εκχώρηση της «μικρής ΔΕΗ».

Takis Ant / afirimeno.com
Με στοιχεία από *ant1news.gr , **tanea.gr , ***
avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου