8 Απριλίου 2017

Η ρητορική μίσους θα κοστίζει ακριβά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στη Γερμανία

Η γερμανική κυβέρνηση ενέκρινε νομοσχέδιο που προβλέπει την επιβολή προστίμων έως 50 εκατομμύρια ευρώ στις υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης οι οποίες θα αποτυγχάνουν να διαγράφουν από τις πλατφόρμες τους αναρτήσεις που περιέχουν ρητορική μίσους ή ψευδείς ειδήσεις.

Ο προτεινόμενος νόμος θα δίνει στις εταιρείες χρονικό όριο 24 ωρών για να εξετάζουν τις καταγγελίες, ενώ παράλληλα θα υποχρεούνται να διαγράφουν ή να αποκλείουν εντός διαστήματος 7 ημερών περιεχόμενο που θεωρείται προσβλητικό.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο BBC, το Facebook έχει εκφράσει δημόσια τις ανησυχίες του σχετικά με την εν λόγω νομοθεσία.

«Δουλεύουμε πολύ σκληρά για την αφαίρεση παράνομου περιεχομένου από την πλατφόρμα μας και είμαστε αποφασισμένοι να συνεργαστούμε και με άλλες εταιρείες για την επίλυση αυτού του προβλήματος», δήλωσε στο BBC εκπρόσωπος του Facebook. «Όπως έχουν επισημάνει οι ειδικοί, αυτή η νομοθεσία θα μπορούσε να αναγκάσει ιδιωτικές εταιρείες, αντί των δικαστηρίων, να γίνουν δικαστές για το τι θεωρείται παράνομο στη Γερμανία».

Το Twitter, το Snapchat και η Google δεν έχουν προβεί μέχρι στιγμής σε οποιοδήποτε σχόλιο επί του θέματος.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης της Γερμανίας Χάικο Μαας δήλωσε ότι η ρητορική μίσους αποτελεί σοβαρό κίνδυνο για την αρμονική διαβίωση σε μια ελεύθερη, ανοικτή και δημοκρατική κοινωνία.

«Το Twitter αφαιρεί μόλις το 1% των αναρτήσεων που εμπεριέχουν ρητορική μίσους, ενώ το Facebook λιγότερο από το 50%», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μαας. «Γνωρίζουμε όμως ότι ένα μεγαλύτερο ποσοστό είναι εφικτό, αφού το YouTube καταφέρνει να αφαιρέσει το 99% αυτών. Η ελευθερία του λόγου περιορίζεται μόνο από τον νόμο». 


Πηγές: real.gr , ΑΠΕ-ΜΠΕ

1 σχόλιο:

  1. Έχω ένα κεφάλαιο που θα χρησιμοποιηθεί για τη χορήγηση βραχυπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων δανείων που κυμαίνονται από 5000 € έως 1.000.000 € σε κάθε σοβαρό πρόσωπο που θέλει αυτό το δάνειο. 3% επιτόκιο ανά έτος ανάλογα με το ποσό που δανείστηκε. Μπορείτε να εξοφλήσετε από 3 έως 25 έτη κατ 'ανώτατο όριο, ανάλογα με το ποσό που δανείστηκε. εξαρτάται από εσάς να βλέπετε μηνιαίες πληρωμές. Ζητώ μόνο μια πιστοποιημένη χειρόγραφη βεβαίωση χρέους και επίσης ορισμένα έγγραφα που θα σας παράσχουμε. Εδώ είναι το email μου: vincentfradette15@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή