13 Απριλίου 2017

Bloomberg: Να σταματήσει η υποκρισία για το ελληνικό χρέος

Οι δανειστές πρέπει να αλλάξουν ρότα στο θέμα της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, υποστηρίζει σε άρθρο γνώμης το πρακτορείο Bloomberg.

Η δημοσιονομική πειθαρχία είναι απαραίτητη, αλλά δεν πρέπει να είναι τόσο σκληρή που να καταντά αυτοκαταστροφική, σημειώνει η συντακτική ομάδα του πρακτορείου.

Η άμεση μείωση του χρέους θα ήταν η πιο άμεση και ξεκάθαρη επιλογή, σημειώνει το πρακτορείο, επισημαίνοντας όμως ότι οι κυβερνήσεις των κρατών - μελών της Ευρωζώνης φοβούνται ότι θα προκαλέσουν τους ψηφοφόρους τους. Η εναλλακτική λύση είναι ένα πακέτο άλλων παραχωρήσεων - ανάμεσά τους περαιτέρω μείωση των επιτοκίων, επέκταση των λήξεων των δανείων και περίοδοι χάριτος. Ένα επαρκώς ολοκληρωμένο σχέδιο, τονίζει το Bloomberg, είναι ικανό να καταστήσει το χρέος βιώσιμο.

Αυτό πρέπει να εξαρτάται από το να επιτύχει η Ελλάδα μια σειρά σημαντικών μεταρρυθμίσεων και όχι πρωτογενών πλεονασμάτων που κανείς δεν θεωρεί εφικτά. Η χώρα δεν μπορεί να ευημερήσει εντός της Ευρωζώνης χωρίς να βελτιώσει τις οικονομικές της επιδόσεις, καταλήγει το Bloomberg, ωστόσο, όπως σημειώνει, αυτό απαιτεί περαιτέρω μεταρρυθμίσεις, καθώς και να σπάσει ο φαύλος κύκλος «των μπαλωμάτων, των επιδιορθώσεων και της υποκρισίας».

Πηγή: naftemporiki.gr






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου