12 Ιουλίου 2020

Τα Ωραία της Ημέρας 12.7.2020

Πλωτός θερινός κινηματογράφος στον Σηκουάνα για ρομάντζο και κοινωνική απόσταση.
Δείπνο σε μικρά … θερμοκήπια κατά του κορωνοϊού στο Λος Άντζελες. 

Πλωτός θερινός κινηματογράφος στον Σηκουάνα

Στις 18 Ιουλίου αναμένεται να ανοίξει στο Παρίσι ίσως το πιο ρομαντικό θερινό σινεμά του κόσμου. Στο καταπράσινο πάρκο La Villette, στο τμήμα του ποταμού Σηκουάνα που διατρέχει το πάρκο, θα στηθεί ο πλωτός κινηματογράφος Cinéma sur l’Eau (σινεμά στο νερό), ενώ οι θεατές θα παρακολουθούν την προβολή μέσα σε βάρκες, κάτω από τον παριζιάνικο νυχτερινό ουρανό!

Οι βάρκες θα μπορούν να φιλοξενήσουν από 2 έως 6 άτομα, ενώ οι λιγότερο τυχεροί θεατές θα μπορούν να παρακολουθήσουν τις προβολές καθισμένοι σε κάποιο από τα 150 παγκάκια που θα βρίσκονται στην απέναντι όχθη. Με αυτό τον τρόπο, οι θεατές, εκτός από την ρομαντική πλευρά του πράγματος, θα τηρούν και τα μέτρα κοινωνικής απόστασης που επιβάλλει η πανδημία του κορωνοϊού.

Το πλωτό θερινό σινεμά θα εγκαινιάσει την έναρξη του ετήσιου προγράμματος Paris Plages, που δημιουργεί προσωρινές παραλίες στη γαλλική πρωτεύουσα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Οσο για το πρόγραμμα; Αυτό περιλαμβάνει δύο ταινίες: την προβολή της γαλλικής κωμωδίας του 2018«Le Grand Bain», αλλά μία ταινία μικρού μήκους που λέγεται «A Corona Story»...

Πηγές: kathimerini.gr , bfmtv.com

Λος Άντζελες: Δείπνο σε … θερμοκήπια 

Με μικρά θερμοκήπια γέμισε τον χώρο στάθμευσής τους ένα εστιατόριο στο Λος Άντζελες, προκειμένου να γευματίζουν οι πελάτες μέσα σε αυτά νιώθοντας ασφάλεια, κατά τη διάρκεια της πανδημίας του νέου κορωνοϊού.

Το Lady Byrd Cafe στην περιοχή Echo Par αναγκάστηκε να κλείσει τον Μάρτιο, στο πλαίσιο των μέτρων μείωσης της διασποράς του κορωνοϊού. Όταν οι αμερικανικές αρχές επέτρεψαν την επαναλειτουργία των εξωτερικών χώρων στα εστιατόρια, η ιδιοκτήτρια Μίστι Μανσούρι μετέτρεψε τον χώρο στάθμευσης του καταστήματός της σε κήπο, γεμάτο με λουλούδια, αλλά και μικρά θερμοκήπια.

Η επένδυσή της απέδωσε, καθώς ο κυβερνήτης της Καλιφόρνια απαγόρευσε για μία ακόμη φορά τα γεύματα εντός των καταστημάτων στο μεγαλύτερο τμήμα της πολιτείας, αφού τα κρούσματα του νέου κορωνοϊού αυξήθηκαν εκ νέου.

Η ιδιοκτήτρια εξήγησε ότι οι χώροι αυτοί, που διαθέτουν παράθυρα για να επιτρέπουν την κυκλοφορία του αέρα, καθαρίζονται και απολυμαίνονται έπειτα από κάθε χρήση, ενώ τηρούν τις οδηγίες που έχουν εκδώσει τα Αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης (CDC).

Πηγές: naftemporiki.grReuters

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου