6 Ιουλίου 2020

Καλογρίτσας: Γνώριζαν στο Μαξίμου για τα 3 εκ. ευρώ. Μιωνής: Γνώριζαν για το παραδικαστικό κύκλωμα

Γνώση, 
σε κυβερνητικούς παράγοντες και το Μέγαρο Μαξίμου αποδίδει ο επιχειρηματίας Χρήστος Καλογρίτσας, για την εικονική συμφωνία βάσει της οποίας του δόθηκαν 3 εκ ευρώ για να μετάσχει στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.
Την προσκόμιση και άλλων στοιχείων που αποκαλύπτουν, όπως υποστηρίζει, την ύπαρξη παραδικαστικού κυκλώματος, ανακοινώνει ότι θα θέσει σε γνώση των αρμοδίων αρχών, ο επιχειρηματίας Σάμπυ Μιωνής. 

Γνώριζαν στο Μαξίμου λέει ο Καλογρίτσας για τα 3 εκατ. ευρώ

Γνώση αποδίδει σε κυβερνητικούς παράγοντες και το Μέγαρο Μαξίμου επί της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ για την εικονική συμφωνία της εταιρείας του, ο επιχειρηματίας Χρήστος Καλογρίτσας, σε μήνυση που κατέθεσε σήμερα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Ο Χρ. Καλογρίτσας αναφέρεται στη συμφωνία με την αλλοδαπών συμφερόντων εταιρεία CCC, από την οποία του δόθηκαν 3 εκ ευρώ για να μετάσχει στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.

Η αναφορά σε γνώση κυβερνητικών παραγόντων προκύπτει από τη μήνυση που κατέθεσε στην Εισαγγελία της Αθήνας ο επιχειρηματίας, στην οποία περιγράφει με λεπτομέρειες, προσκομίζοντας έγγραφα και ηλεκτρονική αλληλογραφία, υποστηρίζοντας ότι η συμφωνία του με την CCC ήταν εικονική.

Το σημαντικότερο από τη μήνυση Καλογρίτσα, είναι πως σε ένα e mail που παρατίθεται στη μήνυση, με ημερομηνία 27- 8- 2016, αναφέρεται, ότι για την εικονική συναλλαγή υπήρχε γνώση του Μεγάρου Μαξίμου τότε και υψηλόβαθμων κυβερνητικών παραγόντων.

Οπως αναφέρεται στο e-mail το οποίο αποστέλλει υπεύθυνος της εταιρείας CCC προς τον Κυριάκο Τόμπρα που ενεργούσε για λογαριασμό του επιχειρηματία- εργολάβου Χρήστου Καλογρίτσα, για τη συμφωνία είχαν γνώση κυβερνητικοί παράγοντες.

Το επίμαχο e mail:

«Το Σαβ, 27 Αυγούστου, 2016 9:49 μ.μ., ο Fouad Khoury <fkhoury@ccc.me> έγραψε:
Αγαπητέ Κυριάκο
Η ιδέα δεν είναι άμεσα ή έμμεσα να καταγραφούμε σε μια συναλλαγή χρηματοδότησης, η οποία θα αφήσει ίχνος για την τελική συναλλαγή.
Οι επικεφαλής και ο Λευκός Οίκος, και η White Porscha είχαν συμφωνήσει τα τραπεζικά στοιχεία των “φίλων” στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και ποιου τα στοιχεία θα χορηγηθούν μέσω του Κυπριακού Αριθμού, που είχα μοιραστεί μαζί σας. Ας παραμείνουμε σε αυτή τη φόρμουλα.
Η προκαταβολή θα πάει σε “φίλους” στα Η.Α.Ε. (Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα) και εκείνοι με τη σειρά τους θα την στείλουν τοπικά. 
Είμαι πεπεισμένος ότι είναι καλύτερο να ακολουθήσουμε αυτό. 
Αναμένοντας τις απόψεις σας.
Με ευχαριστίες & Χαιρετισμούς».
***Η παρούσα ηλεκτρονική αλληλογραφία στάλθηκε μέσω κινητού I-Phone***

Ανακοίνωση ΝΔ για «White Porsca»

«Δίπλα στο "μαγαζί", το White House, τον Ν. Παππά, τον κολλητό εργολάβο, το Documento, τον κ. Βαξεβάνη, τις εικονικές συναλλαγές, τα εκατομμύρια που αλλάζουν χέρια, τους κυπριακούς αριθμούς λογαριασμών, έχουμε σήμερα και κάποια "White Porsca"», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ. Και επισημαίνει: «Ποια είναι η "άμωμη ύπαρξη" από την οποία ξεκινούσαν όλα; Ποιος κρύβεται πίσω από αυτό τον κωδικό; Για όλα αυτά, που είναι σαν να βλέπεις μαφιόζικη ταινία, αναμένουμε τις απαντήσεις του κ. Τσίπρα». 

Δείτε και αυτό: Ολόκληρη η μήνυση Καλογρίτσα - 618 KB 


Σ. Μιωνής: Γνώριζαν κι άλλοι για το παραδικαστικό κύκλωμα

Την προσκόμιση και άλλων στοιχείων που αποκαλύπτουν, όπως υποστηρίζει, την ύπαρξη παραδικαστικού κυκλώματος, ανακοινώνει ότι θα θέσει σε γνώση των αρμοδίων αρχών, ο επιχειρηματίας Σάμπυ Μιωνή, οι αποκαλύψεις του οποίου έχουν προσδώσει νέα τροπή στις έρευνες της Βουλής κατά του πρώην υπουργού Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

Ο επιχειρηματίας στην ανακοίνωσή του αναφέρεται σε ενέργειες της εισαγγελέως Ελένης Τουλουπάκη και συνεργατών της που κατέτειναν στην ενοχοποίηση του και την ποινική εμπλοκή χωρίς στοιχεία του δικηγόρου Σταύρου Παπασταύρου και ζητά την διενέργεια έρευνας για τις εισαγγελικές ενέργειες.

Παράλληλα αναφέρεται σε απόκρυψη κρίσιμων εγγράφων που από την αρχή είχαν αποδείξει την αθωότητα του, όταν ενεπλάκη σε έρευνες για τη λίστα Λαγκάρντ.

Καταλήγοντας στην ανακοίνωση του ο Σάμπυ Μιωνή αναφέρει: «Τώρα έρχεται η ώρα της κρίσης: Δεν γνώριζε μόνο ο κ. Παππάς τη λειτουργία του παραδικαστικού κυκλώματος, γνώριζαν και άλλοι. Τα στοιχεία που θα παρουσιαστούν θα κάνουν κάποιους να χάσουν τον ύπνο τους για τη δράση του μεγαλύτερου παραδικαστικού κυκλώματος από τη σύσταση του ελληνικού κράτους».

Πηγή: kathimerini.gr, από δυο δημοσιεύματα (kathimerini.gr/1086163 kathimerini.gr/1086148και ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου