16 Ιουλίου 2020

Banksy: Το γκράφιτι για τον κορωνοϊό στο μετρό του Λονδίνου

Φορώντας φόρμα και ειδική μάσκα που κάλυπτε πλήρως τα χαρακτηριστικά του προσώπου του εμφανίστηκε την Τρίτη ο μυστηριώδης Banksy σε ένα βαγόνι του μετρό του Λονδίνου να κρατά τον εξοπλισμό απολύμανσης. Κανείς δεν του έδωσε ιδιαίτερη σημασία, ούτε καν όταν προέτρεπε κάποιους επιβάτες να μεταβούν στο διπλανό βαγόνι για να μπορέσει να απολυμάνει τον χώρο.

Μόνο που αντί για απολυμαντικό υγρό ο εξοπλισμός του περιείχε τα απαραίτητα υλικά για να πραγματοποιήσει τη νέα του καλλιτεχνική παρέμβαση η οποία, για μία ακόμη φορά, είχε έντονο κοινωνικό χαρακτήρα, καθώς ωθούσε τον κόσμο να φοράει μάσκες προκειμένου να προφυλαχθεί από τον κορωνοϊό..

Σχεδίασε λοιπόν σε διάφορα σημεία του βαγονιού εκείνους τους χαρακτηριστικούς αρουραίους του, σε πόζες καραντίνας, συνοδεύοντάς τους με το σύνθημα «Αν δεν βάλεις μάσκα, δεν μπαίνεις». Τέλος, ο καλλιτέχνης φρόντισε να βιντεοσκοπήσει τη μυστική αποστολή του στο μετρό και στην συνέχεια ανέβασε το βίντεο στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instragram.

Ωστόσο, μέχρι να ανεβάσει το βίντεό του στα social media, οι υπάλληλοι καθαρισμού του μετρό, ...συνεπείς στη δουλειά τους, είχαν ήδη καθαρίσει το γκράφιτι! Όπως ανακοίνωσε το Transport for London (TfL), οι εργαζόμενοι καθαρισμού δεν αναγνώρισαν την υπογραφή του Banksy και το αφαίρεσαν.

Πηγές: in.gr , instagram.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου