18 Ιουλίου 2020

Τα Ωραία της Ημέρας 18.7.2020

Η βασίλισσα Ελισάβετ έχρισε ιππότη τον βετεράνο «Κάπτεν Τομ» ηλικίας 100 ετών. 
Γάμος μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας για την πριγκίπισσα Βεατρίκη. 
Εκπρόσωπος του Κρεμλίνου για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί: «Τώρα η είσοδος θα είναι δωρεάν, οι τουρίστες μας θα επωφεληθούν από αυτό»! 

Η βασίλισσα Ελισάβετ έχρισε ιππότη τον βετεράνο «Κάπτεν Τομ»

Ο Τομ Μουρ, ο βετεράνος του βρετανικού στρατού ηλικίας 100 ετών που κατάφερε να συγκεντρώσει περίπου 33 εκατομμύρια λίρες (36,2 εκατομμύρια ευρώ) για τους επαγγελματίες υγείας της χώρας του μεσούσης της πανδημίας του νέου κορωνοϊού, χρίστηκε χθες ιππότης από τη βασίλισσα Ελισάβετ Β΄, σε μια τελετή στην αυλή του κάστρου του Ουίνδσορ. Η βασίλισσα χρησιμοποίησε το ξίφος που ανήκε στον πατέρα της, τον βασιλιά Γεώργιο VI, τηρώντας τους κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης. 


Ο «Λοχαγός Τομ», που συμμετείχε στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, συγκέντρωσε το άνευ προηγουμένου ποσό των 33 εκατομμυρίων λιρών, κάνοντας με τη βοήθεια του περιπατητήρα του 100 φορές τον γύρο του κήπου του στο Μπεντφορντσάιρ, προτού κλείσει έναν αιώνα ζωής, στις 30 Απριλίου. Μάλιστα, η προσπάθειά του αναγνωρίστηκε και από το βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες. 

«Σας ευχαριστώ πολύ, συγκεντρώσατε ένα εντυπωσιακό ποσό», του είπε η Ελισάβετ. Ο Τομ Μουρ, μετά το τέλος της τελετής, είπε στους δημοσιογράφους ότι είναι «απόλυτα εντυπωσιασμένος». «Ήταν μια φανταστική ημέρα για εμένα» είπε.

Την ημέρα των γενεθλίων του, την περασμένη Πέμπτη, δύο αεροσκάφη της Royal Air Force πέταξαν πάνω από το σπίτι του «κάπτεν Τομ» από το Γιορκσάιρ, τιμώντας με αυτόν τον τρόπο τον νέο ήρωα του Ηνωμένου Βασιλείου. 

Γάμος χωρίς δημοσιότητα για την πριγκίπισσα Βεατρίκη 


Η πριγκίπισσα Βεατρίκη, 
ένατη στη σειρά διαδοχής του βρετανικού θρόνου, εγγονή της βασίλισσας Ελισάβετ Β΄ και κόρη του πρίγκιπα Άντριου, παντρεύτηκε μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας τον Ιταλό επιχειρηματία Εντοάρντο Μαπέλι Μότσι, σε ιδιωτική τελετή στο Ουίνδσορ.

Η «ιδιωτική τελετή» διεξήχθη το πρωί της Παρασκευής (αρχικά είχε προγραμματιστεί για τις 29 Μαΐου και είχε αναβληθεί λόγω της πανδημίας) στο βασιλικό παρεκκλήσι του Ουίνδσορ, παρουσία της βασίλισσας, του συζύγου της πρίγκιπα Φιλίππου και στενών συγγενών, ακολουθώντας τις συστάσεις της κυβέρνησης για να μειωθεί η διασπορά του κορωνοϊού, σύμφωνα με τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ. 

Εκπρόσωπος του Κρεμλίνου: «Τώρα η είσοδος στην Αγία Σοφία θα είναι δωρεάν»! 

Δικαιολογώντας κατά κάποιο τρόπο την "άθλια" απόφαση Ερντογάν για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντιμίτρι Πεσκόφ, είπε το εξής "ωραίο"«Μπορώ να σας πω ότι τα εισιτήρια της Αγίας Σοφίας (όσο λειτουργεί σαν μουσειό) είναι αρκετά ακριβά. Δεν θα υπάρχουν εισιτήρια τώρα (σαν τζαμί) και η είσοδος θα είναι δωρεάν. Οι τουρίστες μας θα επωφεληθούν από αυτό»! 

Παράλληλα, ο Ντιμίτρι Πεσκόφ εξέφρασε την άποψη ότι οι σχέσεις Μόσχας - Αγκυρας δεν θα επηρεαστούν από τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, προσθέτοντας πως «η επίσημη θέση της Ρωσίας είναι ότι το ζήτημα αποτελεί εσωτερική υπόθεση της Τουρκίας». Αυτά από τον εκπρόσωπο της κυβέρνησης της "ορθόδοξης" Ρωσίας.

Πηγές: Με στοιχεία από ΑΠΕ-ΜΠΕ, naftemporiki.gr, kathimerini.gr 

Δείτε και αυτό: Τα Ωραία της Ημέρας 17.7.2020

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου