14 Ιουλίου 2020

Η Γελοιογραφία της Ημέρας 14.7.2020

Την πρώτη περιφανή νίκη κατά των Τούρων σημείωσαν οι Μάκης Βορίδης και Κων. Μπογδάνος, αντιδρώντας στην «άθλια» απόφαση του Ερντογάν για την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί. Καταλάβανε και ύψωσαν την ελληνική σημαία στα Τουρκοβούνια! Σκίτσο του Ανδρέα Πετρουλάκη στην "Καθημερινή".

Μεταξύ των πολλών καθ' όλα δικαιολογημένων αντιδράσεων για την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, υπήρξαν και κάποιες ακραίες εθνικιστικές κορώνες...

«Χρειάζονται απαντήσεις από την διεθνή κοινότητα και φυσικά από την Ελλάδα», τόνισε ο 
υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκης Βορίδης μιλώντας στο MEGA. Ερωτηθείς μάλιστα για το είδος των απαντήσεων που θα πρέπει να δοθούν από ελληνικής πλευράς, ο κ. Βορίδης σχολίασε πως ένα από αυτά που μπορούν να γίνουν άμεσα και θα ήταν μια κίνηση «εξόχως συμβολική», έχει να κάνει με το μουσείο του Κεμάλ Ατατούρκ στη Θεσσαλονίκη και τη μετατροπή του σε μουσείο μνήμης Γενοκτονίας του ελληνισμού. «Θεωρώ ότι μπορεί και πρέπει να γίνει άμεσα» είπε χαρακτηριστικά. 

Βορίδης σε σκίτσο του Δημήτρη Χαντζόπουλου στην "Καθημερινή"

Η κίνηση αυτή του Ερντογάν είναι «πρώτα και κύρια προσβολή στον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία. Είναι προσβολή στη Δύση, την Ευρώπη και τη Χριστιανοσύνη» είπε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Μπογδάνος μιλώντας στον ΣΚΑΪ.  Και πρόσθεσε πως «ο Ερντογάν ενταφίασε τον κεμαλισμό. Για ποιον λόγο να έχουμε ένα μουσείο αφιερωμένο στον κεμαλισμό στην συμπρωτεύουσα;».

Πηγές: Με στοιχεία από kathimerini.gr, protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου