18 Ιουλίου 2020

Politico: Ποιος φόρεσε την καλύτερη μάσκα στη Σύνοδο Κορυφής

Με μάσκες κατά του κορωνοϊού προσήλθαν άπαντες χθες Παρασκευή στην Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ - την πρώτη που γίνεται διά ζώσης μετά το ξέσπασμα της πανδημίας - για το Ταμείο Ανάκαμψης. Το Politico σχολίασε το στυλ, ύφος και τρόπο εφαρμογής της μάσκας για κάθε ηγέτη και τους «βαθμολόγησε» αναλόγως.

Η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, επέλεξε να μην τραβήξει πάνω της την προσοχή και και φόρεσε μια κλασική χειρουργική μάσκα. Βαθμός 2/10 - Τα ίδια και χειρότερα βαθμολογήθηκε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, 1/10.

Ο Βούλγαρος πρωθυπουργός Μπορίσοφ με μία πιο... εντυπωσιακή αλλά αρκετά χαλαρή μάσκα με βαλβίδα. Βαθμός 6/10.

Ανγκελα Μέρκελ: 6/10 και για την Γερμανίδα καγκελάριο: Μια «σταθερή» μάσκα για μία «σταθερή, αξιόπιστη ηγέτιδα» σχολιάζει το Politico. 

Μόλις 3/10 για τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν - θα περιμέναμε κάτι πιο σικ αντάξιο της φήμης των Γάλλων στη μόδα.


Κλασική χειρουργική μάσκα και για την πρωθυπουργό της Δανίας, Μέτε Φρεντέρικσεν, αλλά έξτρα βαθμοί για τον πρόσφατο γάμο της, 4/10. 

Ενα βήμα πριν το άριστα, 9/10 για τον Ελληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη με την μαύρη υφασμάτινη μάσκα του με την ελληνική σημαία.

And the winner is... Ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου, Ξαβιέ Μπετέλ, πήρε 10/10 για την «παιχνιδιάρα» μάσκα του που γράφει «Καλημέρα» - ή, για την ακρίβεια, «Μέρα!»

Με φωτογραφίες από Reuters
Πηγή: kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου