11 Ιουλίου 2020

Προκλητική δήλωση Βουλευτή που αθωώνει τους δολοφόνους της Marfin

Με μια προκλητική δήλωση, κατά την ομιλία της στη Βουλή για το νομοσχέδιο που αφορά στις διαδηλώσεις, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ραλλία Χρηστίδου, αθωώνει τους πραγματικούς δολοφόνους της Marfin λέγοντας πως «οι τραπεζίτες φίλοι της ΝΔ ευθύνονται για τους νεκρούς».

Συγκεκριμένα η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ραλλία Χρηστίδου, μιλώντας την Πέμπτη για το νομοσχέδιο που αφορά στις δημόσιες, υπαίθριες συναθροίσεις, μεταξύ άλλων, ανέφερε:

«Το νομοσχέδιο αποδεικνύει, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, ότι τα λόγια της ΝΔ ως αντιπολίτευση για τους μπαχαλάκηδες, ήταν προσχηματικά (…) Πραγματικός στόχος ήταν οι διαδηλωτές και σταματήστε πια να εκμεταλλεύεστε τους νεκρούς της Marfin. Οι τραπεζίτες οι φίλοι σας ευθύνονται και οι αντικοινωνικές και αντιλαϊκές και ανεύθυνες πολιτικές που οδήγησαν την χώρα σε χρεωκοπία από το 2009. Αυτοί ευθύνονται. Αυτοί ευθύνονται για τους νεκρούς της Marfin. Κι εμείς δεν ξεχνάμε, ούτε τους νεκρούς της Marfin, στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ούτε και τους χιλιάδες ανθρώπους που αυτοκτόνησαν από τις ανεύθυνες πολιτικές σας εκείνο το διάστημα».

Σχολιάζοντας τα όσα είπε από το βήμα της Βουλής η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ραλλία Χρηστίδου, η εκπρόσωπος τύπου της Νέας Δημοκρατίας Έλενα Σώκου δήλωσε:

«Η δήλωση της κυρίας Χρηστίδου, αποτελεί πρόκληση για κάθε δημοκρατικό πολίτη. Με την απαράδεκτη τοποθέτησή της αθωώνει εκείνους που στη Marfin δολοφόνησαν εν ψυχρώ τρεις νέους ανθρώπους. Ο ΣΥΡΙΖΑ δυσκολεύθηκε πολύ να μιλήσει για τη δολοφονία και ο κ.Τσίπρας προτίμησε να μη μετέχει στην εκδήλωση στη μνήμη των θυμάτων και να πάει μόνος του άλλη ώρα. Η κυρία Χρηστίδου με την στάση της δείχνει πόσο δύσκολο είναι για κάποιους να διαχωρίσουν τη θέση τους από δράση και συμπεριφορές που δεν έχουν καμιά σχέση με τη δημοκρατία». 

Βανδάλισαν το μνημείο για τα θύματα της Marfin

Υπενθυμίζεται ότι 
το βράδυ της περασμένης Δευτέρας, ομάδα αγνώστων προχώρησε στην βεβήλωση του μνημείου των νεκρών της τράπεζας Μarfin, αφαιρώντας από την πλάκα που βρίσκεται στο σημείο τη σφραγίδα με το έμβλημα της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Το μνημείο αυτό, φόρος τιμής στα θύματα της Marfin, είχε εγκαινιαστεί στις 9 Μαΐου από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης μνήμης που είχε πραγματοποιηθεί στο σημείο που έχασαν την ζωή τους οι τρεις εργαζόμενοι της τράπεζας το 2010. Πάνω στην πλακέτα αναγράφονται τα εξής: «Σε αυτο το κτίριο στις 5 Μαΐου 2010 δολοφονήθηκαν η Παρασκευή Ζούλια, η εγκυμονούσα Αγγελική Παπαθανασοπούλου, ο Επαμεινώνδας Τσάκαλης, θύματα του τυφλού μίσους που γεννά ο διχασμός. Τιμούμε τη μνήμη τους. Ποτέ ξανά. Μάιος 2020»

Πηγές: Στοιχεία από kathimerini.gr, protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου