7 Ιουλίου 2020

Αντιδράσεις για τη λίστα με τα ΜΜΕ που συμμετείχαν στην καμπάνια «Μένουμε Σπίτι»

Δόθηκε σ
τη δημοσιότητα η λίστα με τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, τα οποία συμμετείχαν στην καμπάνια «Μένουμε Σπίτι», για να προκαλέσει και πάλι αντιδράσεις.

Χθες, κατά την τακτική ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και ανακοινώνοντας πως ο κατάλογος θα δοθεί στη δημοσιότητα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας μεταξύ άλλων σημείωσε ότι «οι έκτακτες και επείγουσες καταστάσεις επέβαλαν την άμεση ενεργοποίηση κάθε δυνατότητας ενημέρωσης των πολιτών» και πρόσθεσε ότι «στο πλαίσιο αυτών των εξαιρετικά επειγουσών και έκτακτων καταστάσεων, η Πολιτεία προχώρησε στην εφαρμογή σχεδίου ενημέρωσης, την εκπόνηση του οποίου ανέθεσε σε ανάδοχο που διέθετε τις ειδικές γνώσεις, την εμπειρία και το εξειδικευμένο προσωπικό για να το υλοποιήσει έγκαιρα και αποτελεσματικά».

«Επιπλέον, με γνώμονα τη διαφάνεια και τον σεβασμό στα χρήματα των φορολογούμενων, προβλέφθηκε ρητά ότι οι πληρωμές των Μέσων που θα συμμετείχαν στην εκστρατεία θα γίνονταν από το Υπουργείο Οικονομικών, με βάση τα τιμολόγια που θα εκδίδονταν» συμπλήρωσε ο κ. Πέτσας.

«Στο πλαίσιο αυτό, ο κατάλογος των μέσων και των ποσών δίνεται σήμερα στη δημοσιότητα» κατέληξε ο 
κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Δείτε παρακάτω ολόκληρη τη λίστα:
Κατάλογος μέσων ενημέωσης που συμμετείχαν στην εκστρατεία για τον κορωνοϊό - 1.13 MB

Αλ. Τσίπρας: «Η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι άριστη στο μαγείρεμα»

Για «μαγείρεμα» της λίστας των ποσών που έλαβαν τα μέσα ενημέρωσης μέσω της καμπάνιας για τον κορονοϊό κατηγορεί την κυβέρνηση ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, με ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα.

Αλέξης Τσίπρας - Alexis Tsipras @atsipras
Η #κυβερνηση_Μητσοτακη με τη #λισταΠετσα αποδεικνύει πως είναι άριστη στο μαγείρεμα.

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη με τη λίστα Πέτσα αποδεικνύει πως είναι άριστη στο μαγείρεμα», σημειώνει στο twitter ο Αλ. Τσίπρας. 

«Σήμερα, τρεις μήνες μετά το αίτημα να δημοσιευτεί η λίστα με τα ΜΜΕ στα οποία δόθηκαν 20 εκατομμύρια, η κυβέρνηση της ΝΔ απέδειξε ότι ο εκπρόσωπός της έχει μία θέση στο επόμενο Master Chef», σχολιάζει.

ΣΥΡΙΖΑ: Η λίστα επιβεβαιώνει ότι τα χρήματα δόθηκαν στα ΜΜΕ χωρίς κανένα ουσιαστικό κριτήριο

Σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του 
ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ άλλων αναφέρεται:

«Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν μπορεί να κρύβεται άλλο. Η λίστα που έδωσε στη δημοσιότητα επιβεβαιώνει πως στόχος της κυβέρνησης ήταν ο οικονομικός στραγγαλισμός όσων τους ασκούν κριτική. Επιπλέον, είναι ολοφάνερο ότι τα χρήματα δόθηκαν χωρίς κανένα ουσιαστικό κριτήριο: ούτε βάσει επισκεψιμότητας/αναγνωσιμότητας, ούτε βάσει του αριθμού των εργαζομένων. Μοναδικό κριτήριο ήταν το πώς θα πάρουν όσο το δυνατόν περισσότερα από τα 20 εκατ. ευρώ Μέσα που λιβανίζουν τη ΝΔ και επιτίθενται σε καθημερινή βάση στον ΣΥΡΙΖΑ».

ΚΙΝΑΛ: 
Η Κυβέρνηση χτίζει πελατειακό κράτος

Σχολιάζοντας τη δημοσιοποίηση της λίστας Πέτσα, το ΚΙΝΑΛ σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου σημειώνει:

«Χρειάστηκε η έντονη παρέμβαση της Φώφης Γεννηματά προς τον Πρωθυπουργό στη Βουλή για να δοθεί επιτέλους στη δημοσιότητα η λίστα της κρατικής διαφήμισης προς τα ΜΜΕ. Από τα στοιχεία αυτά είναι ολοφάνερο το γιατί έκρυβε τη λίστα η Κυβέρνηση. Επιβεβαιώνεται ότι υπήρχε αδιαφάνεια, ότι δεν υπήρχαν αντικειμενικά κριτήρια, ότι επιδοτήθηκαν ανύπαρκτα μέσα. Η Κυβέρνηση με χρήματα του Ελληνικού λαού χτίζει και εδώ το πελατειακό της κράτος. Έτσι εξασφαλίζει την επικοινωνιακή της καταιγίδα».

Το ΚΚΕ για τη δημοσιοποίηση της λίστας των ΜΜΕ

«Η δημοσιοποίηση -με καθυστέρηση μηνών- της "λίστας Πέτσα", αλλά και η χρηματοδότηση μεγάλων ΜΜΕ με πακτωλό χρημάτων, αποδεικνύει πόσο επίκαιρη ήταν η τροπολογία του ΚΚΕ, που απέρριψαν όλα τα άλλα κόμματα και προέβλεπε, πρώτον τα μηνύματα για τη δημόσια υγεία να μεταδίδονται απολύτως δωρεάν, δεύτερον, η δημοσιοποίηση των στοιχείων της όποιας κρατικής διαφήμισης να γίνεται άμεσα και τρίτον, να υπάρχει αναδρομικός έλεγχος δεκαετίας για να δει το ο ελληνικός λαός που πήγαν τα χρήματα της κρατικής διαφήμισης» επισημαίνει σε σχόλιό του, το ΚΚΕ.


Πηγές: kathimerini.gr , ΑΠΕ-ΜΠΕ, syriza.gr, 
twitter.com, in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου