13 Ιουλίου 2020

Κλιματιστικό που ... φοριέται από τη Sony

Σε μια εποχή που συζητιέται έντονα η ανάγκη της προσεκτικής χρήσης του κλιματιστικού, η Sony προσφέρει μία διαφορετική πρόταση αντιμετώπισης της ζέστης.

Για μεγαλύτερη ασφάλεια και περισσότερη δροσιά 
το καλοκαίρι, χωρίς να είναι εκτεθειμένος κανείς στους κινδύνους που προκύπτουν από τη συνεχόμενη χρήση του κλιματιστικού στο γραφείο, η Sony ξεκινά την εμπορική διάθεση ενός κλιματιστικού που μπορεί να προσαρμοστεί σε ένα ειδικό σημείο στο ρούχο του κατόχου του. Η ιαπωνική εταιρεία ονομάζει την εφεύρεσή της ως το πρώτο, πραγματικά προσωπικό κλιματιστικό. 

Η λειτουργία του είναι άμεσα συνδεδεμένη με το ειδικό πουκάμισο που μπορεί να δεχτεί το Sony Reon Pocket και προσφέρει τη δυνατότητα της ρύθμισης της θερμοκρασίας πάνω στο σώμα του κατόχου του. Υπάρχει η δυνατότητα να προμηθευτεί κανείς ειδικές θήκες που μπορούν να δεχτούν το κλιματιστικό αυτό και να προσαρμόζονται σε διάφορα ρούχα. 


Σύμφωνα με τα όσα υπόσχεται η Sony, η λειτουργία αυτού του κλιματιστικού μπορεί να ρίξει τη θερμοκρασία έως και κατά 5 βαθμούς Κελσίου, κάτι που θα μπορούσε να αποβεί… σωτήριο σε συνθήκες υπερβολικής ζέστης. Ολόκληρη η συσκευή θυμίζει ένα ποντίκι υπολογιστή, με μινιμαλιστικό design.

Για τον έλεγχο της λειτουργίας του, φροντίζει μία εφαρμογή που μπορεί να εγκαταστήσει κανείς στο iPhone ή το Android κινητό του. Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί ότι λόγω του περιορισμένου μεγέθους του, το Sony Reon Pocket, δεν μπορεί να λειτουργεί όλη την ημέρα, αλλά για δύο με τέσσερις ώρες, οι οποίες μπορούν να θεωρηθούν επαρκείς για μία πολύ ζεστή ημέρα.

Η συσκευή αυτή είναι πλέον διαθέσιμη μέσω του επίσημου δικτυακού τόπου της Sony στην Ιαπωνία. Οι τιμές για την ειδική θήκη στο πουκάμισο κυμαίνονται στα 20 δολάρια περίπου, ενώ η συσκευή κοστίζει 160 δολάρια. Σε κάθε περίπτωση, η πρόταση αυτή της Sony χαρακτηρίζεται για την εφευρετικότητά της, αλλά και από το γεγονός ότι δίνει μία λύση δροσιάς σε εποχές πανδημίας.

Πηγή: naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου