3 Δεκεμβρίου 2020

Τα «Ωραία» της Ημέρας 3.12.2020

Αλέξης Τσίπρας: «Είσαστε μία κυβέρνηση γεμάτη Λουδοβίκους και Μαρίες Αντουανέτες... Είσαστε κυβέρνηση των Βερσαλιών...». 

Η Ρώμη απαγορεύει τις άμαξες με άλογα. «Δεν θα δείτε ποτέ ξανά κουρασμένα άλογα στους δρόμους της πόλης» είπε η η δήμαρχος.


Αλέξης Τσίπρας: Είσαστε κυβέρνηση των Βερσαλιών

Συνολική επίθεση στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στην αντιμετώπιση του δεύτερου κύματος της πανδημίας εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, ενώ έκανε εκτεταμένη αναφορά στη βόλτα του πρωθυπουργού την περασμένη Κυριακή στην Πάρνηθα και την φωτογραφία που είδε το φως της δημοσιότητας. 

«Συμπεριφέρεστε σαν να ζείτε σε άλλο κόσμο, δίνετε την εντύπωση ότι βρίσκεστε σε άλλο σύμπαν...» είπε ο Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε: 

«…Εμφανίζεται ο πρωθυπουργός να σπάει την καραντίνα και τα περιοριστικά μέτρα και να κάνει χαβαλέ με πολίτες που βρήκε στην Πάρνηθα. Και να κάνει μοτοκρός, να δανείζεται μηχανή. Αυτή είναι η εικόνα του πρωθυπουργού…». «Το χειρότερο δεν είναι πως ο πρωθυπουργός έσπασε την καραντίνα. Το χειρότερο είναι ότι αντί να πείτε ένα συγγνώμη, βγήκατε από πάνω. Μας είπατε ότι έσπασε την καραντίνα όχι γιατί είναι αναίσθητος ή μας γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων τους, αλλά γιατί είσαστε μία κυβέρνηση γεμάτη Λουδοβίκους και Μαρίες Αντουανέτες. Δεν είσαστε κυβέρνηση των Αθηνών αλλά των Βερσαλιών...».

Πηγές: kathimerini.gr , 
flash.gr

Η Ρώμη απαγορεύει τις άμαξες με άλογα 

Η Ρώμη απαγορεύει τις δημοφιλείς για τους τουρίστες άμαξες με τα άλογα από τους δρόμους της πόλης, σε μια κίνηση που στοχεύει να προστατεύσει τα ζώα, έπειτα από χρόνια διαμάχης για την ευημερία τους, δήλωσε σήμερα η δήμαρχος Βιρτζίνια Ράτζι. «Οι άμαξες δεν θα μπορούν πλέον να κυκλοφορούν στους δρόμους, στην κυκλοφορία, μονάχα εντός των ιστορικών πάρκων», έγραψε η Ράτζι στο Facebook. 

Οργανώσεις προάσπισης των δικαιωμάτων των ζώων διαμαρτύρονται εδώ και καιρό για τη συγκεκριμένη δραστηριότητα, υποστηρίζοντας ότι τα άλογα υποφέρουν κάτω από τον καλοκαιρινό ήλιο, καθώς αναγκάζονται να σηκώνουν μεγάλα βάρη στους λιθόστρωτους δρόμους. «Δεν θα δείτε ποτέ ξανά κουρασμένα άλογα στους δρόμους της πόλης τις ώρες με τις υψηλότερες θερμοκρασίες τους καλοκαιρινούς μήνες, διότι το απαγορεύσαμε ρητά», επισήμανε η Ράτζι.

Πηγές: ΑΜΠΕ, naftemporiki.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου