30 Δεκεμβρίου 2020

Παραπληροφόρηση από Μητροπολίτη Κυθήρων: Το εμβόλιο είναι προϊόν εκτρώσεων!

Στον πρωτοφανή ισχυρισμό ότι τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού παράγονται από έμβρυα εκτρώσεων και οι Χριστιανοί πρέπει να τα αποφύγουν, προέβη ο Μητροπολίτης Κυθήρων Σεραφείμ ενώπιον του εκκλησιάσματός του. Παρέμβαση εισαγγελέα προκάλεσαν οι δηλώσεις του.

Απευθυνόμενος στις μερικές δεκάδες πιστούς που παρακολουθούσαν την περασμένη Κυριακή τη λειτουργία στον Ναό του Εσταυρωμένου στη Χώρα των Κυθήρων, τον μητροπολιτικό ναό του νησιού, ο Μητροπολίτης Κυθήρων Σεραφείμ ισχυρίστηκε ότι έχει εμπιστευτικές πληροφορίες από ορθοδόξους γνωστούς του στην Ιταλία σχετικά με το περιεχόμενο του εμβολίου κατά του κορωνοϊού.

«Τα νέα εμβόλια που κυκλοφορούν γίνονται και παρασκευάζονται με το προϊόν των εκτρώσεων. Έχουν ανησυχήσει και οι παπικοί, που απευθύνθηκαν στον Πάπα και τους καθησύχασε. “Έτσι είναι”, τους είπε, “αλλά κατ’ οικονομίαν θα το δεχθούμε για την υγεία των ανθρώπων”,» ισχυρίστηκε ο κ.κ. Σεραφείμ.

Πρόσθεσε ότι ο ίδιος δε σκοπεύει να κάνει το εμβόλιο «που προέρχεται από σκοτωμένα έμβρυα».

«Εάν δεν ευρεθεί κάτι άλλο από εγγυημένη ομάδα Χριστιανών ιατρών, κληρικών και λαϊκών, που να μας διαβεβαιώσει πλήρως ότι δεν υπάρχει κάτι τέτοιο μέσα, τότε δε θα το κάμουμε,» δήλωσε. «Είναι κάτι το μιερόν, προέρχεται από αυτή τη διαδικασία της σφαγής των εμβρύων,» πρόσθεσε ο Κυθήρων Σεραφείμ.

Επικαλέστηκε δε τον Άγιο Νικηφόρο τον Λεπρό και τόνισε ότι το φάρμακο για τον κορωνοϊό βρίσκεται στη Θεία Κοινωνία. 

Βίντεο: Ὁ Σεβασμιότατος Κυθήρων Σεραφείμ γιά τόν ἰό, Κυριακή μετά τά Χριστούγεννα, 27-12-2020 

Παρέμβαση εισαγγελέα προκάλεσαν οι δηλώσεις του Μητροπολίτη Κυθήρων Σεραφείμ για το εμβόλιο και την σύστασή του προς τους πιστούς. Όπως αναφέρεται, «με εντολή της Διευθύνουσας την Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά διενεργείται επείγουσα προκαταρκτική εξέταση προς διερεύνηση τυχόν αυτεπαγγέλτως διωκόμενων πράξεων η οποία ανατέθηκε σε Εισαγγελικό Λειτουργό».

Να σημειωθεί εδώ ότι ο κ. Σεραφείμ είχε συλληφθεί τον Μάρτιο διότι παρά τις σχετικές απαγορεύσεις είχε ανοίξει τις πόρτες του Εσταυρωμένου καλώντας τους πιστούς για τη λειτουργία των Χαιρετισμών. Είχε τότε σχηματιστεί δικογραφία σε βάρος του. Πριν μερικές εβδομάδες είχε επίσης αντιταχθεί στην κοινή απόφαση της κυβέρνησης και του Αρχιεπισκόπου για περιορισμό των ατόμων που θα παρακολουθούν τη Θεία Λειτουργία. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου