9 Δεκεμβρίου 2020

Αναζητήσεις Google 2020: Οι σχετικές με τον κορωνοϊό στην κορυφή

Εσείς τι ψάξατε στη γνωστή «μπάρα» της Google, το 2020 που η κανονικότητα έδωσε τη θέση της στην πανδημία; Το Year In Search της Google, οι ετήσιες λίστες που δίνονται στη δημοσιότητα σε σχεδόν κάθε χώρα του κόσμου, αποκαλύπτει τι έψαξαν οι κάτοικοι του πλανητικού μας χωριού.

Στην ελληνική λίστα, ο κορωνοϊός, η τηλεκπαίδευση, τα κρούσματα και τα θύματα της COVID-19, ο Σ. Τσιόδρας και ο Ν. Χαρδαλιάς βρέθηκαν ανάμεσα στις κορυφαίες λέξεις-κλειδιά που «γκούγκλαραν» οι πολίτες.

Αντίθετα με ό,τι θα περίμενε κανείς, ωστόσο, στην πρώτη θέση μεταξύ των ταχύτερα αυξανόμενων αναζητήσεων από τους Ελληνες χρήστες δεν ήταν ο κορωνοϊός, αλλά η e-class (ηλεκτρονική τάξη), με τον κορωνοϊό να αρκείται στην τρίτη θέση. Στη δεύτερη θέση ήταν τα κρούσματα και τη δεκάδα συμπληρώνουν οι αναζητήσεις: e-me, webex, 13033, αμερικανικές εκλογές, forma.gov.gr, πανελλήνιο σχολικό δίκτυο και τουρισμός για όλους.

Στην κατηγορία «επικαιρότητα», η δεκάδα δεν επιφυλάσσει εκπλήξεις: κορωνοϊός, εκλογές ΗΠΑ, Αγία Σοφία, Εβρος, επίθεση με βιτριόλι, lockdown, δίκη Χ.Α., κλειστά σχολεία, έκρηξη σε Λίβανο και προεδρία Κατερίνας Σακελλαροπούλου. 


Στις δύο πρώτες θέσεις της λίστας των διασημοτήτων που βρέθηκαν στην «μπάρα» είναι φυσικά το δίδυμο Σωτήρης Τσιόδρας και Νίκος Χαρδαλιάς και ακολουθούν οι Ντόναλντ Τραμπ, Ιωάννα Τούνη, Τζο Μπάιντεν, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, Κιμ Γιονγκ Ουν, Κυριάκος Κουκουλομάτης, Ιωάννα Παλιοσπύρου και Μάικλ Τζόρνταν. Ο Κόμπι Μπράιαντ, ο Κώστας Βουτσάς και ο Ντιέγκο Μαραντόνα βρίσκονται στις τρεις πρώτες θέσεις της λίστας με τους διάσημους που έχουν φύγει από τη ζωή. Σε άλλες θέσεις είναι η Κική Δημουλά, ο Τζορτζ Φλόιντ, ο Τσάντγουικ Μπόσμαν, η Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου και ο Παύλος Φύσσας. 

Οι Ελληνες επίσης αναρωτήθηκαν «πότε ανοίγουν τα σχολεία», «πότε ανοίγουν τα μαγαζιά», «πότε ανοίγουν τα γυμναστήρια», «πότε είναι το Black Friday 2020», «πότε ανοίγουν τα δημοτικά» και «πότε ανοίγουν οι καφετέριες». Οταν θέλησαν, δε, να βρουν τα πλησιέστερα καταστήματα/υπηρεσίες, αναζήτησαν «φαρμακείο κοντά μου», «βενζινάδικο κοντά μου», «φαγητό κοντά μου», «βιβλιοπωλείο κοντά μου», «κάβα κοντά μου».

Τέλος, οι… μπαρουτοκαπνισμένοι αλλά και οι νεόκοποι «σεφ της καραντίνας» μεταξύ των συνταγών που έψαξαν περισσότερο ήταν για: ψωμί, τσουρέκι, γαριδομακαρονάδα, κρέπες, pancakes, παπουτσάκια, μαγειρίτσα, φανουρόπιτα και λουκουμάδες. Στην κορυφή της λίστας βρέθηκε ο dalgona coffee, ο οποίος κέρδισε επάξια τον τίτλο του πιο viral καφέ της καραντίνας.

Πηγή: kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου