11 Δεκεμβρίου 2020

Time: Μπάιντεν και Χάρις «οι «προσωπικότητες της χρονιάς» 2020

Ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και η εκλεγμένη αντιπρόεδρός του Κάμαλα Χάρις ανακηρύχθηκαν «προσωπικότητες της χρονιάς» 2020 από το περιοδικό Time.

Το δίδυμο του Μπάιντεν, Δημοκρατικού βετεράνου της πολιτικής, 78 ετών, ο οποίος θα ορκιστεί και θα γίνει την 20ή Ιανουαρίου ο 46ος πρόεδρος των ΗΠΑ, και της Χάρις, της πρώτης γυναίκας που θα γίνει αντιπρόεδρος στα 56 της χρόνια, επελέγη ανάμεσα σε τέσσερις υποψηφιότητες. Οι υπόλοιπες τρεις, ήταν αυτή του απερχόμενου Ρεπουμπλικάνου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, αυτή του κινήματος εναντίον των φυλετικών διακρίσεων και των ανισοτήτων που πυροδότησε ο θάνατος του Τζορτζ Φλόιντ στα τέλη Μαΐου στη Μινεάπολη, και αυτή του Δρ. Άνθονι Φάουτσι μαζί με στελέχη του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού που εκτίθενται περισσότερο στην πανδημία του νέου κορονοϊού. 

Το εξώφυλλο του περιοδικού καταλαμβάνει ολόκληρο φωτογραφία των Μπάιντεν και Χάρις πλάι-πλάι, με τον τίτλο να αναφέρει πως «Αλλάζουν την ιστορία της Αμερικής» («Changing America’s Story»). 

Ο Τζο Μπάιντεν «ήταν ίσως ο μοναδικός δημοκρατικός υποψήφιος που μπορούσε να ανακτήσει κάποιο από το χαμένο έδαφος μεταξύ των λευκών, κοινωνικά συντηρητικών ψηφοφόρων που κυριαρχούν στις πολιτείες-κλειδιά της ‘ζώνης της σκουριάς’», κατά το περιοδικό. «Μαζί, (οι Μπάιντεν και Χάρις) πρόσφεραν αποκατάσταση και ανανέωση ταυτόχρονα» και «η Αμερική αγόρασε αυτό που πούλαγαν», πρόσθεσε στο κείμενό του.

Σημειώνεται ότι το 2019, το Τάιμ επέλεξε τη σουηδή ακτιβίστρια για το κλίμα Γκρέτα Τούνμπεργκ, η οποία στα 16 της έγινε η νεότερη προσωπικότητα που έλαβε ποτέ τη συγκεκριμένη διάκριση του περιοδικού, που ανακηρύσσει την «προσωπικότητα της χρονιάς» ανελλιπώς από το 1927.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου