30 Ιουνίου 2021

Ψηφίζουμε την Αθήνα για το «Όσκαρ τουρισμού» στα World Travel Awards

Υποψήφια στα φετινά 28α World Travel Awards, στην κατηγορία καλύτερου ευρωπαϊκού προορισμού για ταξίδι αναψυχής σε πόλη (αστικός τουρισμός), είναι η Αθήνα.

Η ελληνική πρωτεύουσα διεκδικεί τον τίτλο του κορυφαίου City Break ευρωπαϊκού προορισμού ανάμεσα σε 15 πόλεις. Οι πόλεις αυτές είναι: Το Άμστερνταμ, η Αθήνα, το Μπέλφαστ, το Βερολίνο, η Κοπεγχάγη, το Δουβλίνο, η Γενεύη, η Λισαβόνα, το Λονδίνο, η Μόσχα, το Παρίσι, το Πόρτο, η Ρώμη, η Αγία Πετρούπολη και η Βενετία.

Όσοι θέλουν να στηρίξουν την Αθήνα στα Διεθνή Ταξιδιωτικά Βραβεία, θα πρέπει να κάνουν εγγραφή και στη συνέχεια να ψηφίσουν στον σύνδεσμο: bit.ly/Vote_for_Athens. Η ψηφοφορία ολοκληρώνεται την Τετάρτη 14 Ιουλίου.

Στα «Όσκαρ του Τουρισμού», όπως συχνά αναφέρονται τα συγκεκριμένα βραβεία, καταγράφονται κάθε χρόνο περισσότερες από 2.000.000 ηλεκτρονικές ψήφοι, με τον αριθμό να αυξάνεται συνεχώς από συμμετέχοντες, οι οποίοι με αυτόν τον τρόπο δηλώνουν την εμπιστοσύνη τους στον διεθνή ταξιδιωτικό και τουριστικό κλάδο.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, worldtravelawards.com

Φωτογραφία: Μοναστηράκι, από el.wikipedia.org 


Και μια προσθήκη την επόμενη μέρα:
Μία διαφορετική περιήγηση στην τουριστική Αθήνα από την Süddeutsche Zeitung.

«Η Αθήνα ξυπνάει»

Διφορούμενος ο τίτλος της Süddeutsche Zeitung: «Η Αθήνα ξυπνάει» - από τη χειμερία νάρκη; Ή μήπως «Η Αθήνα αφυπνίζεται» και επιστρέφει ως τουριστικός προορισμός; Η περιήγηση αρχίζει στην Ομόνοια και η Κριστιάνε Σλέτσερ, για πολλά χρόνια ανταποκρίτρια της γερμανικής εφημερίδας στην Ελλάδα, γράφει: «Στη διάρκεια της ελληνικής κρίσης ο χώρος αυτός είχε συγκεντρώσει τη δυστυχία της Ευρώπης ολόκληρης: πρόσφυγες, έμποροι ναρκωτικών, πόρνες. Στους τουρίστες έλεγαν να μην πλησιάζουν στην Ομόνοια, το άνδρο της ανομίας. Κι όμως σήμερα αυτή η πλατεία, στην οποία συγκλίνουν έξι κεντρικές λεωφόροι από όλες τις κατευθύνσεις, ορίζοντας την αφετηρία για τη μέτρηση όλων των χιλιομετρικών αποστάσεων, το ελληνικό σημείο-μηδέν θα λέγαμε, αποκτά νέα λάμψη με ένα συντριβάνι που διαθέτει 200 δέσμες νερού, ενώ ο κεντρικός πίδακας εκτινάζει το νερό σε ύψος 20 μέτρων».

Στη συνέχεια η ανταποκρίτρια της Süddeutsche Zeitung παρουσιάζει την πρωτοβουλία ενός Αθηναίου, του Γιώργου Καγκά, να οργανώσει περιηγήσεις τουριστών με τη συνεργασία εθελοντών και με τη βοήθεια της ιστοσελίδας «This is Athens». Τέλος, μία ιστορική αναδρομή: «Η κυριαρχία των Βαυαρών διήρκεσε από το 1832 μέχρι το 1862 και δεν ήταν ιδιαίτερα δημοφιλής στους Έλληνες. Αλλά η επιρροή της στην εικόνα του αθηναϊκού κέντρου παραμένει εμφανής μέχρι σήμερα. Αρχιτέκτονες όπως οι Λέο φον Κλέντσε και Φρίντριχ φον Γκέρντνερ από το Μόναχο άφησαν πίσω τους μεταξύ άλλων το κτίριο της Βουλής, τα παλαιά Ανάκτορα. Μας το θυμίζει η επετειακή έκθεση για τα 200 χρόνια (από την ελληνική επανάσταση) στο Μουσείο Μπενάκη, στην οδό Πειραιώς. Εντυπωσιακές οι πρώτες φωτογραφίες της Ακρόπολης γύρω στο 1870, με τον Παρθενώνα να δεσπόζει εν μέσω ερειπίων. Ο Κλέντσε επέμενε να διασώσει την αρχαία κληρονομιά, ενώ αντιθέτως ο ανταγωνιστής του Καρλ Φρίντριχ Σένκελ, από την Πρωσία, ήθελε να οικοδομήσει τα Βασιλικά Ανάκτορα στην Ακρόπολη. Ευτυχώς επικράτησε η άποψη του Κλέντσε».

Πηγή: Deutsche Welle 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου