8 Ιουνίου 2021

Οπτική ψευδαίσθηση ουρακοτάγκου αποσπά πρωτιά σε διαγωνισμό φωτογραφίας

Η φωτογραφία ενός ουρακοτάγκου, όπου ο ουρανός αντανακλάται στο νερό δημιουργώντας μία μοναδική οφθαλμαπάτη απέσπασε το πρώτο βραβείο στο διαγωνισμό φωτογραφίας Nature TTL Photographer of the Year 2021.

Η φωτογραφία ανήκει στον Thomas Vijayan, και φέρει τον τίτλο «The World is Going Upside Down» (Ο κόσμος γυρνά ανάποδα). Ο Καναδός εικαστικός απαθανάτισε τη στιγμή στο νησί του Βόρνεο. Η φωτογραφία έχει ιδιαίτερη σημασία καθώς ο πληθυσμός των ουρακοτάγκων στο νησί μειώνεται με ανησυχητική ταχύτητα.

Η νικήτρια φωτογραφία επικράτησε μεταξύ 8.000 συμμετοχών από όλο τον κόσμο και κέρδισε το κορυφαίο έπαθλο των 1.500 λιρών. «Η εικόνα του Thomas είναι πραγματικά μοναδική και ξεχώρισε αμέσως από την κριτική επιτροπή», δήλωσε ο Will Nicholls, ιδρυτής της Nature TTL. Η φωτογραφία του Vijayan κέρδισε, επίσης, την πρώτη θέση στην κατηγορία Animal Behavior.

Το δεύτερο βραβείο του διαγωνισμού απονεμήθηκε στον Johan Wandrag. Η φωτογραφία του τραβήχτηκε στη Νότια Αφρική και έχει τίτλο «Όταν το ψάρι δεν το περιμένει» και ανήκει στην κατηγορία συμπεριφορά των ζώων.

Στην κατηγορία «Νυχτερινός Ουρανός» διακρίθηκε η φωτογραφία με τίτλο «Μάτι», του Ivan Pedretti.

Στην κατηγορία «Πορτραίτα της Άγριας Φύσης» νικήτρια αναδείχτηκε η πολική αρκούδα που κοιμάται, στο Σβάλμπαρντ της Νορβηγίας, την οποία απαθανάτισε ο Dennis Stogsdill.

Πηγή: naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου