25 Ιουνίου 2021

Τα «Ωραία» της Ημέρας 25.6.2021

Η Κύπρος κατακλύζεται από 1 εκατομμύριο αδέσποτες γάτες. 
Προτιμούν να γυμνάζονται στην ταράτσα στην Βενεζουέλα όπου τα γυμναστήρια είναι κλειστά.
Βραβεύτηκε με Pulitzer η φωτογραφία όπου ένα ζευγάρι αγκαλιάζονται σε γηροκομείο με ένα φύλλο πλαστικού ανάμεσά τους ως προστασία για τον κορωνοϊό.


Οι αδέσποτες γάτες την Κύπρο
Φωτογραφία επάνω αριστερά: Γάτες στη Λεμεσό.

«Δεν υπάρχει επίσημος αριθμός, αλλά με βάση τη δική μας εκτίμηση είναι ίσος με τον αριθμό των ανθρώπων, τουλάχιστον», δηλώνει ο Ντίνος Αγιομαμίτης, πρόεδρος της κοινωνίας Cat PAWS, ο οποίος ταΐζει έως και 200 γάτες καθημερινά σε διάφορες τοποθεσίες γύρω από τη Λευκωσία. «Βλέπουμε έναν άγριο πληθυσμό γάτας να πλησιάζει το εκατομμύριο, σύμφωνα με μια πρόχειρη εκτίμηση», προσθέτει.

Γάτες στη Λευκωσία

Η σχέση της Κύπρου με τις γάτες άρχισε πριν από χιλιάδες χρόνια. Λέγεται ότι το 400 μ.Χ., η Ελένη της Κωνσταντινούπολης έστειλε βάρκες γεμάτες με γάτες στο νησί για να κυνηγήσουν δηλητηριώδη φίδια.
Το Malcolm's Cats, ένα καταφύγιο που πήρε το όνομά του από τον ιδρυτή του Malcolm C.P. Ο Stevenson φιλοξενεί περίπου 200 γάτες. Εδώ φυλάσσονται σε ένα ασφαλές, καθαρό περιβάλλον με πρόσβαση σε τρόφιμα και κτηνιάτρους. Περίπου 100 βρίσκουν σπίτι κάθε χρόνο, αλλά ο αριθμός των αφίξεων ξεπερνά κατά πολύ τις αναχωρήσεις.
Το καταφύγιο βρίσκεται στο νότιο άκρο της Κύπρου, σε μία περιοχή που έχει ισχυρούς δεσμούς με τα ζώα. Ένα μοναστήρι που είναι αφιερωμένο στον «Άγιο Νικόλαο των Γάτων» λέγεται ότι κάποτε είχε δύο καμπάνες. Μία για να καλεί τους ανθρώπους στην προσευχή και μία δεύτερη για να καλεί τις γάτες!
Φωτογραφίες: REUTERS/YIANNIS KOURTOGLOU


Πηγή: naftemporiki.gr

Γυμνάζονται στην ταράτσα

Μπορεί τα γυμναστήρια να είναι πλέον ανοιχτά στην χώρα μας, στην Βενεζουέλα όμως προτίμησαν να γυμναστούν στην ταράτσα του ARA Yoga Caracas Studio και να δημιουργήσουν όμορφα πλάνα για τον φωτογραφικό φακό. (AP Photo/Matias Delacroix)

Πηγή: kathimerini.gr

Αγκαλιάζονται με ένα φύλλο πλαστικού ανάμεσά τους

Ηταν ένα χρόνο πριν, όταν ο φωτογράφος Emilio Morenatti απαθανάτισε την Agustina και τον Pascual να αγκαλιάζονται σε γηροκομείο της Βαρκελώνης με ένα φύλλο πλαστικού ανάμεσά τους ως προστασία για τον κορωνοϊό. 
Η φωτογραφία βραβεύτηκε με Pulitzer και ο Morenatti επέστρεψε στο ζευγάρι με την φωτογραφία τους κορνιζαρισμένη ως δώρο. Η 82χρονη Agustina Cañamero έπρεπε να περιγράψει την φωτογραφία στον σύζυγό της, καθώς ο Pascual Pérez έχει χάσει μεγάλο μέρος από την όρασή του και να τον κάνει να θυμηθεί την στιγμή που έκανε πολλούς ανθρώπους να δακρύσουν. (AP Photo/Emilio Morenatti)

Πηγή: kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου