30 Ιουνίου 2021

Τα Ωραία της Ημέρας 30.6.2021

Ο Πάπας Φραγκίσκος συνάντησε τον Ιταλό Spider-Man!
Η 5η Συμφωνία του Μπετόβεν με ρυθμικές κρούσεις του σώματος από μαθητές του σχολείου στη Χώρα των Βάσκων. 
Η πρώτη κυρία των ΗΠΑ, Τζιλ Μπάιντεν, στο εξώφυλλο της Vogue.

Ο Πάπας Φραγκίσκος συνάντησε τον Spider-Man

O Πάπας Φραγκίσκος είναι συνήθως ο πρωταγωνιστής στις συγκεντρώσεις στο Βατικανό, όμως ο Spider-Man, πιο συγκεκριμένα, ένας Ιταλός που ντύνεται όπως ο φανταστικός χαρακτήρας των βιβλίων κόμικ και ταινιών ήταν εκείνος που προσέλκυσε τα βλέμματα του κοινού κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης εβδομαδιαίας ακρόασης στην Αγία Έδρα.
Ο Ματέο Βιλαρντίτα 28 ετών, φορά τη στολή του υπερήρωα για να ενθαρρύνει τα παιδιά που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία, όπως εκείνα στο παιδιατρικό νοσοκομείο του Βατικανού που επισκέφτηκε στις 23 Ιουνίου.
Φορώντας τη στολή του Spiderman, παρά το κύμα καύσωνα στη Ρώμη, ο Ματέο Βιλαρντίτα είπε ότι ζήτησε από τον Πάπα Φραγκίσκο να προσευχηθεί για τα παιδιά και τις οικογένειές τους. (Φωτογραφία επάνω αριστερά).
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Η 5η Συμφωνία του Μπετόβεν με ρυθμικές κρούσεις του σώματος

Mπορεί λόγω της πανδημίας να μετατέθηκαν oι επίσημοι εορτασμοί για τα 250 χρόνια από τη γέννηση του Λούντβιχ βαν Μπετόβεν από το 2020 στο δεύτερο εξάμηνο του 2021, αλλά αυτό δεν εμπόδισε το σχολείο Saint-Michel-Garicoïts de Cambo στη γαλλική Χώρα των Βάσκων να εορτάσει ήδη τον μεγάλο συνθέτη. Με έναν ιδιαίτερα πρωτότυπο τρόπο: ερμηνεύοντας τα πρώτα μέτρα της πασίγνωστης 5ης Συμφωνίας του με ρυθμικές κρούσεις του σώματος.
Χρησιμοποιώντας ένα περίτεχνο μίγμα από παλαμάκια, χτυπήματα στα πόδια, ποδοβολητά και χτυπήματα δαχτύλων, οι 185 μαθητές του σχολείου μεταμόρφωσαν την ορχηστρική σύνθεση σε ένα έπος της body percussion. 

5ème Symphonie de Beethoven- Bodytap - Choeur des Colibris

Απόλυτα συγχρονισμένοι έδωσαν ένα εξαιρετικό ηχητικό-μουσικό αποτέλεσμα και τα πλάνα τα οποία τραβήχτηκαν με drone είναι υπέροχα ( https://www.youtube.com/watch?v=7wVfphy9pbw ). Φορώντας μάσκα για προστασία από τον ιό, οι μαθητές κινούνται, κλίνουν το σώμα τους και κουνούν τα χέρια τους με τρόπο που παραπέμπει σε σκηνογραφία μπαλέτου.
Πηγή: amna.gr 


Η πρώτη κυρία των ΗΠΑ, Τζιλ Μπάιντεν, στο εξώφυλλο της Vogue

Η Τζιλ Μπάιντεν είναι το νέο εξώφυλλο της Vogue για το τεύχος Αυγούστου (φωτογραφία επάνω). Η πρώτη κυρία φωτογραφίζεται εντυπωσιακή φορώντας ένα φλοράλ φόρεμα Oscar de la Renta με φόντο τον καταπράσινο κήπο του Λευκού Οίκου αναφέρει η Guardian.
Στην συνέντευξή της η πρώτη κυρία είπε ότι ο σύζυγός της αποδείχθηκε «πιο ψύχραιμος» από τον Ντόναλντ Τράμπ. «Ένας από τους λόγους που εξελέγη ο Τζο» αναφέρει η Τζιλ Μπάιντεν «είναι επειδή οι άνθρωποι ήθελαν κάποιον που θα “επουλώσει τις πληγές” όχι μόνο της πανδημίας, που πιστεύω ότι έκανε ο Τζο. Είναι ένας πιο ήρεμος πρόεδρος. Ρίχνει τους τόνους».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου