15 Ιουνίου 2021

Πέθανε ο μεγαλύτερος οικογενειάρχης του κόσμου με 39 γυναίκες και 94 παιδιά

Πέθανε σε ηλικία 76 ετών ο Ζιόνα Τσάνα, ο άνθρωπος που θεωρούταν ως ο μεγαλύτερος οικογενειάρχης στον κόσμο. Ο Ζιόνα Τσάνα είχε 39 γυναίκες, 94 παιδιά και 33 εγγόνια.

O Ζιόνα Τσάνα, επικεφαλής μιας τοπικής χριστιανικής αίρεσης που επιτρέπει την πολυγαμία, πέθανε την Κυριακή, δήλωσε ο Ζοραμμάνγκα, ο οποίος έχει μόνο ένα όνομα, ο οποίος ανήρτησε συλλυπητήριο μήνυμα στο twitter.

Zoramthanga @ZoramthangaCM
·13 Ιουν
With heavy heart, #Mizoram bid farewell to Mr. Zion-a (76), believed to head the world's largest family, with 38 wives and 89 children. Mizoram and his village at Baktawng Tlangnuam has become a major tourist attraction in the state because of the family. Rest in Peace Sir!


O Ζιόνα ζούσε με την οικογένειά του σε μια τεράστια, τετραώροφη ροζ πολυκατοικία με περίπου 100 δωμάτια στο Μπακτάνγκ Τλανγκουάμ. Tο χωριό που βρίσκεται στην πολιτεία Μιτζοράμ, στο πιο ανατολικό σημείο της Ινδίας έχει γίνει σημαντικό τουριστικό αξιοθέατο λόγω της οικογένειας.


Η αίρεση, με την ονομασία «Τσάνα», ιδρύθηκε από τον πατέρα του Ζιόνα το 1942 και έχει μέλη εκατοντάδες οικογένειες. Ο Ζιόνα παντρεύτηκε την πρώτη του γυναίκα όταν ήταν 17 ετών και ισχυρίστηκε ότι κάποτε παντρεύτηκε δέκα συζύγους σε ένα χρόνο.


Οι σύζυγοι μοιράζονται έναν κοιτώνα κοντά στην ιδιωτική κρεβατοκάμαρά του και οι ντόπιοι δήλωσαν ότι του άρεσε να έχει επτά ή οκτώ από αυτά δίπλα του ανά πάσα στιγμή.


Παρά το τεράστιο μέγεθος της οικογένειάς του, ο Ζιόνα είπε στο Reuters σε μια συνέντευξη του 2011 ότι ήθελε να τη μεγαλώσει περισσότερο. «Είμαι έτοιμος να επεκτείνω την οικογένειά μου και είμαι πρόθυμος να ξαπαντρευτώ. Έχω τόσους πολλούς ανθρώπους να φροντίζω και θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό», είχε πει.

Πηγές: 
naftemporiki.grReuters, twitter.com
Φωτογραφίες: REUTERS/ADNAN1 ABIDI

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου