18 Ιουνίου 2021

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Ομολόγησε τη δολοφονία της Καρολάιν ο σύζυγός της

(upd) Δίωξη για δύο κακουργήματα σε βάρος του 33χρονου πιλότου, ο οποίος ομολόγησε πως σκότωσε την 20χρονη σύζυγό του στις 11 Μαΐου στα Γλυκά Νερά. Mία πρώτη αποτίμηση ενός στυγερού εγκλήματος.

Μετά από μαραθώνια ανάκριση, ο 33χρονος πιλότος «έσπασε» αργά το βράδυ της Πέμπτης, ομολογώντας τη δολοφονία της συζύγου του, της 20χρονης Κάρολαϊν, στο σπίτι τους στα Γλυκά Νερά.

Επήλθε έτσι μια απίστευτη ανατροπή, σε μια έρευνα που κράτησε για πάνω από έναν μήνα και μια υπόθεση που συγκλόνισε την κοινή γνώμη. Τα νέα στοιχεία που είχε τα τελευταία 24ωρα στα χέρια της η ΕΛ.ΑΣ. πυροδότησαν εξελίξεις στις έρευνες, κάτι που οδήγησε και στην εσπευσμένη μεταφορά του καθ’ ομολογία δράστη, το πρωί της Πέμπτης, από την Αλόννησο στη ΓΑΔΑ, όπου και ανακρίθηκε για πολλές ώρες.

Σε μια προσπάθεια να δικαιολογήσει την αποτρόπαια πράξη του, ο 33χρονος Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, απέδωσε τα όσα έκανε στις προστριβές που είχε με την άτυχη κοπέλα. Όπως προκύπτει από όσα ανέφερε, το ζευγάρι τσακωνόταν συχνά και μια από αυτές τις αντιπαραθέσεις συνέβη και το μοιραίο βράδυ.

Ανέφερε ότι η σύζυγός του είχε συχνά ξεσπάσματα, ενώ τη νύχτα της δολοφονίας, ισχυρίστηκε ότι «μετά από τσακωμό τον έσπρωξε, απειλώντας τον ότι θα φύγει από το σπίτι και θα πάρει το παιδί μαζί της».

Σε εκείνο το σημείο, φέρεται να ανέφερε ότι ο ίδιος έχασε τον έλεγχο και την σκότωσε, προκαλώντας της ασφυκτικό θάνατο με τα χέρια του. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο 33χρονος ομολόγησε ότι έδρασε μόνος του και μετά επιχείρησε να σκηνοθετήσει μια εικονική ληστεία.

Το Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής έφτασε στην εξιχνίαση της υπόθεσης έπειτα από τα νεότερα στοιχεία που είχε στη διάθεσή του και ήταν τα εξής: 
  • Αρχικά, η αφαίρεση της κάρτας μνήμης του καταγραφικού μηχανήματος στο σπίτι του ζευγαριού, δεν συμβάδιζε χρονικά με τα όσα έχει καταθέσει ο 32χρονος. 
  • Παράλληλα, την ώρα που ο πιλότος υποστηρίζει ότι ήταν δεμένος χειροπόδαρα από τους δράστες, φαίνεται στο κινητό του ότι παρουσιάζει δραστηριότητα και συγκεκριμένα ότι γίνονται βήματα. 
  • Επίσης, «φως» στην υπόθεση, έριξε και το βιομετρικό ρολόι - κινητό της άτυχης κοπέλας που έχει καταγράψει παλμούς της, σε ώρα που, σύμφωνα με τα όσα υποστήριζε, ο σύζυγός της ήταν νεκρή.

H λιτή ανακοίνωση και ανάρτηση της ΕΛ.ΑΣ.:

⚠❗Εξιχνίαση ανθρωποκτονίας 20χρονης ημεδαπής που έλαβε χώρα την 11 Μαΐου 2021 στα Γλυκά Νερά. ❗Δράστης είναι ο 33χρονος σύζυγός της, ο οποίος και ομολόγησε την πράξη του.


Στις 11 Μαΐου 2021 τα ΜΜΕ μετέδιδαν:

Τις πρωινές ώρες:
Νεαρή γυναίκα δολοφονήθηκε στο σπίτι της στα Γλυκά Νερά. Τρεις ήταν οι δράστες που εισέβαλαν τα ξημερώματα στη μεζονέτα στα Γλυκά Νερά και δολοφόνησαν 20χρονη γυναίκα -η οποία ήταν δίπλα στην κούνια του ενός έτους μωρού της- και κρέμασαν τον σκύλο της οικογένειας, σύμφωνα με όσα μπόρεσε να πει σοκαρισμένος σε αστυνομικούς του Τμήματος Ανθρωποκτονιών ο 32χρονος σύζυγος του θύματος. Ο τελευταίος, που είναι πιλότος, εντοπίστηκε δεμένος χειροπόδαρα σε μια καρέκλα. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ από αστυνομικές πηγές, η εκτίμηση της ΕΛΑΣ είναι ότι πρόκειται για ληστεία μετά φόνου, ενώ η άτυχη γυναίκα πιθανότατα στραγγαλίστηκε.

Και λίγο αργότερα:
Νέα στοιχεία για το αποτρόπαιο έγκλημα στα Γλυκά Νερά. Οι δράστες, αφού παραβίασαν το παράθυρο του υπογείου, ανέβηκαν στον υπνοδωμάτιο της σοφίτας όπου κοιμόταν η άτυχη γυναίκα με τον 33χρονο σύζυγό της και το μόλις 11 μηνών παιδάκι τους. Προηγουμένως είχαν στραγγαλίσει το σκυλί που είχε η οικογένεια το οποίο και βρέθηκε κρεμασμένο από το λουρί του στην κουπαστή της εσωτερικής σκάλας. Στο υπνοδωμάτιο, οι δράστες έδεσαν με σκοινί και φίμωσαν με μονωτική ταινία τον άνδρα δίπλα από το κρεβάτι. Ακολούθως, χρησιμοποιώντας ρούχα έδεσαν πισθάγκωνα τη γυναίκα και της προκάλεσαν θάνατο δι΄ ασφυξίας, πιθανόν επειδή φώναζε ή αντιστεκόταν. Το φρικτό έγκλημα διαπράχθηκε στις τέσσερις και μισή τα ξημερώματα. Οι τρεις δράστες αποχώρησαν αφότου έκλεψαν 15.000 ευρώ σε μετρητά και κοσμήματα. Ο 33χρονος, σύμφωνα με όσα φέρεται να είπε στους αστυνομικούς, κατάφερε και σύρθηκε μέχρι το κινητό τηλέφωνό του και κάλεσε με δυσκολία την Αμεση Δράση.

Προς το βράδυ της ίδιας ημέρας:
Επικηρύχθηκαν με 300.000 οι δράστες της αποτρόπαιας δολοφονίας στα Γλυκά Νερά από τα συναρμόδια υπουργεία Προστασίας του Πολίτη και Οικονομικών. Σε κοινή απόφαση, προκηρύχθηκε χρηματική αμοιβή ύψους τριακοσίων χιλιάδων (300.000€) ευρώ, «σε οποιονδήποτε παράσχει στοιχεία και πληροφορίες σε αρμόδια Αρχή που θα οδηγήσουν, στο πλαίσιο των ερευνών που βρίσκονται σε εξέλιξη, στη σύλληψη των δραστών ληστείας μετά φόνου σε βάρος 20χρονης γυναίκας, που διεπράχθη σήμερα, Τρίτη 11 Μαΐου, μέσα στην οικία της στα Γλυκά Νερά Αττικής».

Ο τόπος του εγκλήματος (φωτ. ΙΝΤΙΜΕ)

Κατηγορίες για δύο κακουργήματα και δύο πλημμελήματα

Απαγγέλθηκαν σήμερα κατηγορίες για δύο κακουργήματα και δύο πλημμελήματα. Συγκεκριμένα ο δράστης διώκεται για τα εξής κακουργήματα: Ανθρωποκτονία από πρόθεση, τελεσθείσα σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και κακοποίηση ζώου. Τα πλημμελήματα είναι: Ψευδής καταγγελία επειδή κατέστησε άλλους ύποπτους των πράξεών του και ψευδής κατάθεση κατ´ εξακολούθηση λόγω ψευδών καταθέσεων που έδωσε στις Αρχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 33χρονος υποστηρίζει πως αυτά που έγιναν μετά το έγκλημα ήταν μία προσπάθεια του, όχι με στόχο να αποφύγει ο ίδιος τις επιπτώσεις, αλλά σκεπτόμενος ότι αν αποκαλυφθεί η δράση του θα έχανε η κόρη του και τον πατέρα της. "Σκέφτηκα να εξαφανίσω το πτώμα της" είπε , αναφέροντας πως σκότωσε το σκυλάκι της 20χρονης μετά για να γίνει πιστευτό όλο το σενάριο που επικαλέστηκε.


Το προφίλ ενός στυγερού εγκλήματος, μία πρώτη αποτίμηση

Μεθοδικότητα, απάθεια, στρεβλή αίσθηση ανωτερότητας και ενδείξεις απαξίωσης της ζωής και του ανθρώπινου πόνου συνθέτουν το προφίλ του καθ΄ ομολογίαν δράστη της δολοφονίας στα Γλυκά Νερά, σύμφωνα με μία πρώτη αποτίμηση που επιχειρούν δύο επιστήμονες του Κέντρου Μελέτης του Εγκλήματος (ΚΕΜΕ) στο kathimerini.gr:

O Διονύσης Χιόνης, Πρόεδρος του ΚΕΜΕ, τονίζει πως ο κατηγορούμενος «είχε μεγάλη ιδέα για τον εαυτό του». Όπως είπε, δεν μπορούμε να ξέρουμε εάν είχε προσχεδιάσει το έγκλημα, αλλά από τη στιγμή που συνέβη «σχεδίασε πώς θα καλύψει τα ίχνη του».
«Ωστόσο, αυτό που προκύπτει είναι ότι δεν είχε εντελώς καθαρό μυαλό, στην προσπάθειά του να σβήσει τα ίχνη του εγκλήματος. Οι “έξυπνες” συσκευές τον ξεγέλασαν γιατί δεν σκέφτηκε να τις κρύψει. Προκαλεί εντύπωση πώς του διέφυγε αυτό, γιατί ο μέσος άνθρωπος στα 30 του ξέρει πως τα κινητά καταγράφουν κάθε κίνηση, αλλά και η κίνηση να βγάλει τις κάρτες μνήμης από τις κάμερες, του γύρισε μπούμεραγκ», επεσήμανε ο κ. Χιόνης.
«Στην υπόθεση των Γλυκών Νερών, είδαμε κάτι το σοκαριστικό. Ένα έγκλημα κατά μίας 20χρονης, μπροστά στο παιδί και χωρίς κανένα ουσιαστικά λόγο. Μία “άσκηση εξουσίας”» προσθέτει ο κ. Χιόνης.

Η Αγγελική Καρδαρά, διδάκτωρ του τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, φιλόλογος, και τακτική – επιστημονική συνεργάτιδα του Κέντρου Μελέτης του Εγκλήματος, τόνισε πως «ο τρόπος και η βία που ασκήθηκαν στο εν λόγω περιστατικό σκιαγραφούν ένα σκληρό εγκληματικό προφίλ». «Ο βασανιστικός θάνατος και η “σφραγίδᔨμε το κρέμασμα του σκύλου καταδείκνυαν εξ αρχής έναν δράστη με πλήρη απαξίωση στη ζωή και απάθεια στον ανθρώπινο πόνο».
Η κ. Καρδαρά, ανέφερε πως είναι αξιοσημείωτο ο τρόπος που ο 32χρονος προσπάθησε για τόσο μεγάλο διάστημα να αποπροσανατολίσει τις αρχές. «Μέχρι και την τελευταία στιγμή δεν φάνηκε να δείχνει μεταμέλεια, καθώς εκφώνησε επικήδειο και χθες αγκάλιασε τη μητέρα του θύματος. Ήταν αποφασισμένος να “παίξει” το παιχνίδι του μέχρι τέλος».

Πηγές: Στοιχεία από ΑΠΕ-ΜΠΕ, kathimerini.gr, protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου