21 Ιουνίου 2021

Σάββας, ο «καρχαρίας» που «τρώει» πλαστικά στον Άλιμο

Εγκαταστάθηκε στην παραλία Αλίμου και ξεκίνησε ήδη να «τρώει» πλαστικά ο «Σάββας», το πρώτο «ανακυκλόψαρο» στην Ελλάδα.


Πρόκειται για μια μεταλλική κατασκευή σε σχήμα καρχαρία, που ως στόχο έχει να συγκεντρώνει πλαστικό για ανακύκλωση, αλλά και να ευαισθητοποιεί περιβαλλοντικά όλους τους πολίτες και κυρίως τα παιδιά. Αντίστοιχο «αδερφάκι» του υπάρχει και στην Κύπρο.

Ο Σάββας εγκαταστάθηκε πρόσφατα μπροστά ακριβώς από το Cine Alimos, από τους εθελοντές της περιβαλλοντικής οργάνωσης All For Blue Organization* και τη φαρμακευτική εταιρία Medochemie.

Πριν τα εγκαίνια, οι πιστοποιημένοι δύτες του οργανισμού και αθλητές της ομάδας onebreath.gr είχαν πραγματοποιήσει υποβρύχιο καθαρισμό στην περιοχή μπροστά από τον καρχαρία.


Στόχος της διοργάνωσης ήταν να ευαισθητοποιηθούν οι πολίτες για την προστασία του θαλάσσιου οικοσυστήματος, καθώς και να δοθεί το καλό παράδειγμα ενόψει και της έναρξης της τουριστικής περιόδου.

Η ιδέα του ανακυκλόψαρου αποδεικνύεται πολύ επιτυχημένη, αν κρίνει κανείς από την ενθουσιώδη αντίδραση των μικρών παιδιών, που παραβρέθηκαν στην παραλία και γέμισαν με πλαστικά μπουκάλια την κοιλιά του πεινασμένου καρχαρία!

*Η All For Blue είναι μια περιβαλλοντική μη κερδοσκοπική οργάνωση, με διεθνείς δράσεις, αμιγώς εκπαιδευτικού χαρακτήρα. Σκοπός της είναι η προστασία των θαλασσών και η ενημέρωση για τα πλαστικά μιας χρήσης και τρόπους αποφυγής τους.

Πηγές: allforblue.org , ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου