18 Ιουνίου 2021

Dior: Yψηλή ραπτική, «Kallos» και «Phos» από το Καλλιμάρμαρο

Με ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση σε όλο τον πλανήτη πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης από το Καλλιμάρμαρο Στάδιο, η παρουσίαση της «Made In Greece» συλλογής του διεθνούς Οίκου υψηλής ραπτικής Dior. Μια προσπάθεια για ταύτιση 
των αισθητικών αξιών και της ποιότητας που πρεσβεύει ο Οίκος με τις έννοιες Phos (φως) και Kallos (ομορφιά), που ξεκίνησαν να λάμπουν πριν 2.500 χρόνια στην Αθήνα.

Μέσω του live streaming σε όλα τα social media του Dior, εκατομμύρια τηλεθεατές και χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης μπόρεσαν να παρακολουθήσουν το πολύπλευρο υπερθέαμα «Dior celebrates Greece», με το οποίο ο γαλλικός Οίκος τίμησε τα 200 χρόνια από την έναρξη της ελληνικής Επανάστασης και τον ρόλο της Ελλάδας στη διαμόρφωση του ευρωπαϊκού πολιτισμού.


Οι προβολείς της φαντασμαγορικής εκδήλωσης στο Καλλιμάρμαρο άναψαν στις 9 το βράδυ. Νωρίτερα είχαν φθάσει, από κάθε γωνιά της γης, οι 400 καλεσμένοι και διεθνείς προσωπικότητες που έλαβαν την πολυπόθητη πρόσκληση του Οίκου. Ανάμεσά τους η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, η Μαριάννα Βαρδινογιάννη, η Γιάννα Αγγελοπούλου - Δασκαλάκη, η Ευγενία Νιάρχου, η Κατρίν Ντενέβ, ο Πιερ Κασιράγκι του Μονακό, η εγγονή του Ανιέλι Μπιάνκα Μπραντολίνι, η Τατιάνα Μπλάτνικ κ.ά. 


Ελληνίδες και Έλληνες, άλλωστε, είναι και οι δημιουργοί που σχεδίασαν και έραψαν την ειδική συλλογή με την ονομασία «Dior Cruise Collection» όπως και οι εκατοντάδες άλλοι επαγγελματίες, φωτογράφοι, μουσικοί, καλλιτέχνες, τεχνίτες, και τεχνικοί που εργάστηκαν για την υλοποίηση του πρότζεκτ.


Για τον Dior πάντως, η παρουσίαση της συλλογής στο Καλλιμάρμαρο, δεν αποτέλεσε ένα κοσμικό γεγονός, αλλά μια ξεχωριστή εκδήλωση, όπου τιμήθηκε η Ελλάδα και η άριστη τεχνογνωσία (craftsmanship) των Ελλήνων που μεταφέρθηκε από γενιά σε γενιά στο πέρασμα των χρόνων, και στην οποία στόχος είναι οι αισθητικές αξίες και η ποιότητα που πρεσβεύει ο Οίκος να ταυτιστούν με τις έννοιες Phos (φως) και Kallos (ομορφιά), που ξεκίνησαν να λάμπουν πριν 2.500 χρόνια στην Αθήνα.

Βίντεο: Dior Cruise 2022 Collection

Στο πλαίσιο αυτό, έξω από τη λογική ενός συνηθισμένου κοσμικού γεγονότος, ο Dior επέλεξε να καλέσει μόνο τους μόνιμους πελάτες, τους τεχνίτες και καλλιτέχνες που συνεργάστηκαν στο παρελθόν ή συνεργάζονται σήμερα με τον Οίκο, όπως και τους εκπροσώπους των Μουσείων, των οποίων τα εκθέματα αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης για την «ελληνική» συλλογή.

Πηγή: naftemporiki.gr
Σχετική ανάρτηση: Ο Οίκος Christian Dior στην Ακρόπολη για φωτογράφιση (27.5.2021)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου