16 Ιουνίου 2021

Τα «Ωραία» της Ημέρας 16.6.2021

Κόντρα Μητσοτάκη – Τσίπρα: Περί διαχειριστή πολυκατοικίας και μηχανικού που την έχτισε! 
Μία λέξη του Ρονάλντο, να πίνουν νερό αντί για αναψυκτικά, κόστισε στην Coca Cola 4 δισ. Δολάρια!
Κιμ Γιονγκ Ουν: 15 χρόνια στα κάτεργα για όποιον ακούει τον «σατανικό καρκίνο» της νοτιοκορεατικής ποπ μουσικής!

Περί διαχειριστή και μηχανικού πολυκατοικίας

Ο Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξη στο Star δυο μέρες νωρίτερα, αναφερόμενος στα χρέη της Νέας Δημοκρατίας είπε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν κάνει ούτε για ... διαχειριστής πολυκατοικίας!
Απαντώντας σήμερα στη Βουλή, κατά τη συζήτηση του εργασιακού νομοσχεδίου, ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε: «Θέλω να απαντήσω και σε μια μεγάλη απρέπεια, γιατί κάνετε χιουμοράκι ότι δεν κάνω δήθεν ούτε για διαχειριστής σε πολυκατοικία. Σίγουρα δε θα αναλάμβανα διαχειριστής σε πολυκατοικία που έχετε χτίσει εσείς ως πολιτικός μηχανικός»!

Coca Cola: Μία λέξη του Ρονάλντο της κόστισε 4 δισ. Δολάρια

Μία και μόνο λέξη από τα χείλη του Κριστιάνο Ρονάλντο ήταν αρκετή για να χάσει η Coca Cola 4 δισ. δολάρια από την κεφαλαιοποίησή της.
Η Coca Cola είναι ένας από τους επίσημους χορηγούς του Euro 2020, για αυτό και όταν ο αρχηγός της ομάδας της Πορτογαλίας πήρε τη θέση του για τη συνέντευξη τύπου πριν από το παιχνίδι με την Ουγγαρία, οι διοργανωτές είχαν τοποθετήσει μπροστά του δύο μπουκάλια του αναψυκτικού.
Ο Ρονάλντο, που είναι γνωστός υπέρμαχος της υγιεινής ζωής, απομάκρυνε μάλλον επιδεικτικά τα μπουκάλια από το τραπέζι και για όσους δεν πήραν το μήνυμα, έγινε ακόμα πιο σαφής: «Agua!», είπε στα πορτογαλικά, ενθαρρύνοντας όσους τον παρακολουθούσαν να πίνουν νερό αντί για αναψυκτικά.


Το βίντεο έγινε αμέσως viral, με αποτέλεσμα η κίνηση του 36χρονου ποδοσφαιριστή να οδηγήσει τη μετοχή της Coca Cola σε πτώση 1,6%, από τα 56,10 στα 55,22 δολάρια. Η κεφαλαιοποίησή της μειώθηκε από τα 242 στα 238 δισ. δολάρια.
Η Coca Cola, πάντως, απάντησε με μία ανακοίνωση στην οποία διευκρίνιζε ότι «όλοι δικαιούνται να έχουν τις προτιμήσεις τους».

Πηγές: moneyreview.gr , Guardian
Βίντεο: https://www.youtube.com/watch?v=gzAoi9Xdm-A&t=4s

Κιμ Γιονγκ Ουν: 15 χρόνια στα κάτεργα για όποιον ακούει K-pop

Ο Κιμ αποκάλεσε αυτο το είδος μουσικής «καπιταλιστικό lifestyle» και «σατανικό καρκίνο» που διαφθείρει τους νέους της χώρας του και βάλθηκε να... τους σώσει.


Λίγο μετά την απαγόρευση των κολλητών τζιν, τη χαίτης στα μαλλιά και των body piercing ως σύμβολα του «καπιταλιστικού, δυτικού τρόπου ζωής», ο Κιμ Γιονγκ Ουν στράφηκε εναντίον της δημοφιλούς σε όλον τον κόσμο νοτιοκορεατικής ποπ – γνωστότερη ως K-pop – η οποία, σύμφωνα με τον κομμουνιστή Ανώτατο Ηγέτη της Βόρειας Κορέας, προωθεί το «καπιταλιστικό lifestyle».
Ο Κιμ, που αποκάλεσε αυτο το είδος μουσικής «σατανικό καρκίνο» που διαφθείρει τους νέους της χώρας του, προσπαθεί να σταματήσει την αύξηση της δημοτικότητας της K-pop, των K-dramas, νοτιοκορεατικών σειρών με φανατικούς θαυμαστές, και των νοτιοκορεατικών ταινιών. Σε αυτό το πλαίσιο, ο Κιμ Γιονγκ Ουν αύξησε την την τιμωρία για «κατοχή ή / και παρακολούθηση ψυχαγωγικού περιεχομένου από τη Νότια Κορέα» από πέντε σε 15 χρόνια καταναγκαστικής εργασίας – ή ακόμα και εκτέλεση!

Πηγές: kathimerini.gr , ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου