27 Ιουνίου 2021

Τα «Ωραία» της Ημέρας 27.6.2021

Η Μέριλ Στριπ απέκτησε στάση του μετρό στη Νέα Υόρκη με το όνομά της.

Μία παραλία για σκύλους στη Νίκαια.

Συλλεκτικό 5λιρο με πορτρέτο του πρίγκιπα Φίλιππου.

Στάση του μετρό στη Νέα Υόρκη με το όνομά της Μέριλ Στριπ 

Με την πάροδο των χρόνων, η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός Μέριλ Στριπ έχει λάβει κάποια ασυνήθιστα δώρα. Όμως, είναι η πρώτη φορά που στάση του μετρό στη Νέα Υόρκη παίρνει το όνομά της προς τιμήν των 72ων γενεθλίων της, τα οποία γιόρτασε στις 22 Ιουνίου. Δύο καλλιτέχνες άλλαξαν πινακίδες στη στάση του μετρό από «72nd street» σε «72nd Streep» (φωτογραφία επάνω αριστερά).
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Παραλία για σκύλους στη Νίκαια

Οι παραλίες για σκύλους είναι μία τάση που στην Ευρώπη επεκτείνεται και κερδίζει διαρκώς «έδαφος» και οπαδούς. Μετά την Ιταλία και η Γαλλία αποκτά μία παραλία στο Promenade des Anglais στη Νίκαια. 
Μία από τις πρώτες επισκέπτριες κρατά αγκαλιά τον αγαπημένο της τετράποδο φίλο και ποζάρει μπροστά από ένα άγαλμα - σύμβολο της παραλίας.
Πηγή: naftemporiki.gr

Συλλεκτικό 5λιρο με τον πρίγκιπα Φίλιππο

Το υπουργείο Οικονομικών της Βρετανίας παρουσίασε ένα νέο νόμισμα ειδικής έκδοσης για να τιμήσει τη ζωή του πρίγκιπα Φίλιππου, ο οποίος πέθανε τον Απρίλιο σε ηλικία 99 ετών.
Το υπουργείο Οικονομικών είπε ότι ο σχεδιασμός του νομίσματος των 5 λιρών είχε εγκριθεί από τον ίδιο τον Φίλιππο το 2008. Διαθέτει ένα πρωτότυπο πορτρέτο του, που σχεδιάστηκε από τον καλλιτέχνη Ίνα Ρανκ - Μπρόντλεϊ.
Αν και είναι κανονικό νόμισμα, το κέρμα έχει σχεδιαστεί ως συλλεκτικό ή περιορισμένης έκδοσης και γι' αυτό δεν θα τεθεί σε γενική κυκλοφορία.
Το νόμισμα κυκλοφόρησε χθες, 26 Ιουνίου, την Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων στο Ηνωμένο Βασίλειο συνδυάζοντας τη διακεκριμένη ναυτική καριέρα που είχε ο πρίγκιπας Φίλιππος.
Πηγή: Ναυτεμπορική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου