24 Ιουνίου 2021

Η Γελοιογραφία της Ημέρας 24.6.2021

EURO 2021: Η ελληνική συμμετοχή περιορίστηκε στο να πετάξει ο αρχηγός (Κυριάκος Μητσοτάκης) την μπάλα (μνημόνια Πρεσπών) στην εξέδρα! Προηγήθηκε αναφορά του Ζάεφ στην «εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της "Μακεδονίας"». Σκίτσο του Ανδρέα Πετρουλάκη στην «Καθημερινή».

Πιο αναλυτικά: «Παγώνουν» τα μνημόνια με τη Βόρεια Μακεδονία.

Την έντονη δυσφορία της Αθήνας, προκάλεσε η ανάρτηση του πρωθυπουργού της Βόρειας Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ, που ανέφερε στο Twitter πως «βρίσκομαι στο στάδιο του Αμστερνταμ και δίνω την ισχυρή μου υποστήριξη στην εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της Μακεδονίας», παραλείποντας το «Βόρεια» από το όνομα της χώρας του.
Η ανάρτηση προκάλεσε την αντίδραση της Αθήνας και το «πάγωμα» από την ελληνική κυβέρνηση της κατάθεσης στη Βουλή των συμβάσεων και μνημονίων για τη Συμφωνία των Πρεσπών.
Μετά το μήνυμα της Αθήνας, ο Ζόραν Ζάεφ επιχείρησε μερική αναδίπλωση ως προς το περιεχόμενο της ανάρτησής του, περί «εθνικής ποδοσφαιρικής ομάδας της Μακεδονίας», κάνοντας λόγο για λάθος λόγω… κεκτημένης συνήθειας. «Είμαι σχεδόν 47 χρόνων και όταν έχεις συνηθίσει επί 47 χρόνια να λες κάτι με έναν συγκεκριμένο τρόπο, μπορεί να συμβεί και εκ παραδρομής ακόμα λάθος», ανέφερε o πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας.

Σημείωση: Η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της Ελλάδας δεν συμμετείχε στην τελική φάση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος που διεξάγεται αυτές τις ημέρες, ενώ η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της Βόρειας Μακεδονίας που συμμετείχε αποκλείστηκε (με τρεις ήττες) από τη συνέχεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου