11 Ιουλίου 2022

Η Γελοιογραφία της Ημέρας 11.7.2022

Η Τουρκία και συγκεκριμένα ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί, κυβερνητικός εταίρος του Ταγίπ Ερντογάν, παρουσιάσε χάρτη με το Αιγαίο ... στη μέση! Και παρά τις αντιδράσεις της Ελλάδας, ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, σχολιάζει: Καλά! "ίσες αποστάσεις"! Σκίτσο του Γιάννη Δερμεντζόγλου στον "Ελεύθερο Τύπο".

Το σύντομο ρεπορταζ: 

Ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί, κυβερνητικός εταίρος του Ταγίπ Ερντογάν, κατά τη διάρκεια συνάντησής του με την εθνικιστική οργάνωση «Γκρίζοι Λύκοι», φωτογραφήθηκε με χάρτη ο οποίος ενέτασσε στην τουρκική επικράτεια τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, αλλά και την Κρήτη. 


Για «ιδιαίτερα επιθετική, προκλητική και καταδικαστέα ενέργεια» έκαναν λόγο διπλωματικές πηγές στην Αθήνα, σχολιάζοντας τη δημόσια ανάρτηση χάρτη. «Δυστυχώς, αποτελεί μέρος της κλιμάκωσης της ακραίας ρητορικής απο την Τουρκία της οποίας είμαστε μάρτυρες σε καθημερινή βάση», σημείωναν οι ίδιες πηγές, προσθέτοντας: «Αναμένουμε την άμεση, κατηγορηματική και δημόσια αποδοκιμασία της απαράδεκτης αυτής πράξης αμφισβήτησης της εδαφικής κυριαρχίας της χώρας μας». 

Σήμερα, o πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σε ανάρτηση του στο twitter, αναφέρει ότι πλέον ο Ερντογάν οφείλει να ξεκαθαρίσει τη θέση του: «Προσέξτε καλά αυτόν τον χάρτη. Η Κρήτη, η Ρόδος, η Λέσβος, η Χίος, η Σάμος, όλα αυτά τα νησιά "απορροφημένα" από την Τουρκία. Ένα παραλήρημα από τους εξτρεμιστές ή η επίσημη πολιτική της Τουρκίας; Ακόμη μία πρόκληση ή ο πραγματικός στόχος; Ο πρόεδρος Ερντογάν οφείλει να ξεκαθαρίσει τη θέση του απέναντι στις γελοιότητες του μικρότερου κυβερνητικού του εταίρου» αναφέρει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου