14 Ιουλίου 2022

Τραγούδι αφιερωμένο στο διαστημικό τηλεσκόπιο James Webb

Από τους Μπράιαν Μέι - Γκράχαμ Γκούλντμαν

Ο κιθαρίστας των Queen Μπράιαν Μέι και ο ιδρυτής των 10cc Γκράχαμ Γκούλντμαν κυκλοφόρησαν ένα νέο τραγούδι για να γιορτάσουν τις πρώτες εικόνες από το διαστημικό τηλεσκόπιο της James Webb της NASA.

Το τηλεσκόπιο, εκτοξεύτηκε με πύραυλο Ariane 5 από το ευρωπαϊκό διαστημικό λιμάνι στη Γαλλική Γουιάνα την ημέρα των Χριστουγέννων το 2021 και τέθηκε σε λειτουργία αυτή την εβδομάδα.

Η κυκλοφορία του τραγουδιού των Μέι και Γκούλντμαν «Floating In Heaven» συνέπεσε με την πολυαναμενόμενη δημοσίευση των πρώτων εικόνων που ήρθαν στη Γη από το τηλεσκόπιο.


Ο Μέι, ο οποίος έχει διδακτορικό στην Αστροφυσική είπε: «Δεν υπάρχει τίποτα πιο συναρπαστικό σε έναν κόσμο εξερεύνησης από το να πηγαίνεις σε ένα μέρος για το οποίο δεν ξέρεις τίποτα». «Ο ουρανός είναι το όριο για το τι μπορούμε να ανακαλύψουμε» πρόσθεσε.

Το μουσικό βίντεο του τραγουδιού παρουσιάζει τον Μέι να παίζει κιθάρα στο «διάστημα», ενώ ο Γούλντμαν εμφανίζεται να αιωρείται και να τραγουδά την απαλή μελωδία.

Brian May - Floating in Heaven (Official Video)

H NASA έδωσε στη δημοσιότητα μία από τις πρώτες εικόνες από το διαστημικό τηλεσκόπιο Τζέιμς Γουέμπ που δείχνει το γαλαξιακό σμήνος με την ονομασία SMACS 0723, ηλικίας 4,6 δισεκατομμυρίων ετών.

Την Πρωτοχρονιά του 2019, ο Μέι αποκάλυψε το τραγούδι του με τίτλο «New Horizons» στα κεντρικά γραφεία της NASA στο Μέριλαντ στις ΗΠΑ ως «αφιέρωμα» στο ομώνυμο διαστημόπλοιο.

Ένα άλλο τραγούδι που σχετίζεται με το διάστημα με τίτλο ’39 περιλαμβάνεται στο άλμπουμ των Queen «A Night At The Opera» του 1975 και αφηγείται την ιστορία μιας ομάδας εξερευνητών του διαστήματος που επιστρέφουν για να διαπιστώσουν ότι κατά τη διάρκεια του ενός έτους ταξιδιού τους, στη Γη έχει περάσει ένας αιώνας.

Πηγή: naftemporiki.gr
Βίντεο: https://www.youtube.com/watch?v=hOTFcnexJBg&t=125s

Σχετική ανάρτηση: NASA: Οι πρώτες φωτογραφίες που τράβηξε το τηλεσκόπιο James Webb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου