8 Ιουλίου 2022

Τα «Ωραία» της Ημέρας 8.7.2022

Επίδειξη μόδας στις φυλακές Κορυδαλλού, με κρατούμενες στον ρόλο των μοντέλων. Γιατί 
«η ομορφιά και η θηλυκότητα δεν φυλακίζονται»!

Αφίσα του ποπ συγκροτήματος "Maroon 5" προκαλεί διαμάχη στη Νότια Κορέα. Θυμίζει σε πολλούς Κορεάτες τις φρικαλεότητες της Ιαπωνίας.


Επίδειξη μόδας στις φυλακές Κορυδαλλού

Μια διαφορετική επίδειξη μόδας διοργανώθηκε την Τετάρτη: Η «πασαρέλα» στήθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού και τον ρόλο των μοντέλων ανέλαβαν κρατούμενες.
Η επίδειξη μόδας έγινε στον προαύλιο χώρο των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού. Είκοσι κρατούμενες βγήκαν από την καθημερινότητά τους στο σωφρονιστικό κατάστημα, καθώς έγιναν για λίγη ώρα μοντέλα, περπατώντας στην «πασαρέλα». 


«Η ομορφιά και η θηλυκότητα δεν φυλακίζονται», ανέφερε πανό που είχε τοποθετηθεί σε ένα από τα παράθυρα, μήνυμα που ήταν και το σύνθημα της επίδειξης μόδας.
Η εκδήλωση έγινε έπειτα από πρωτοβουλία της σχεδιάστριας μόδας Γεωργίας Χιόνη, σε συνεργασία με τη διευθύντρια των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού, Τριανταφύλλη Κωνσταντοπούλου. Και είχε εξαιρετική επιτυχία…
Πηγή: lifo.gr

Αφίσα των Maroon 5 προκαλεί διαμάχη στη Νότια Κορέα


Το αμερικανικό ποπ συγκρότημα Maroon 5 δέχεται κριτική στη Νότια Κορέα για σχέδιο αφίσας ενόψει του προγραμματισμένου ταξιδιού του στη χώρα τον Νοέμβριο.
Το βραβευμένο με Grammy συγκρότημα ανακοίνωσε το πρόγραμμα της παγκόσμιας περιοδείας του το περασμένο Σάββατο, στην οποία περιλαμβάνεται συναυλία στη Σεούλ που έχει προγραμματιστεί για τις 30 Νοεμβρίου.
Το συγκρότημα δημοσίευσε αφίσα στον ιστότοπό του με ένα σκίτσο, το οποίο θυμίζει τη Σημαία του Ανατέλλοντος Ηλίου που συνδέεται με την ιμπεριαλιστική Ιαπωνία πριν από έναν αιώνα.
Η σημαία, η οποία απεικονίζει το φως του ήλιου να εξαπλώνεται από το σχέδιο εθνικής σημαίας της Ιαπωνίας, θυμίζει σε πολλούς Κορεάτες τις φρικαλεότητες της Ιαπωνίας εν καιρώ πολέμου και την ιστορία της αποικιακής κυριαρχίας.
Το ιαπωνικό ναυτικό χρησιμοποίησε την αμφιλεγόμενη σημαία στις αρχές του 20ου αιώνα, όταν η Ιαπωνία αποίκισε την Κορέα, την Ταϊβάν και τμήματα της Κίνας.
«Η σημαία του ανατέλλοντος ηλίου μπορεί να συγκριθεί με τη ναζιστική σβάστικα. Ορισμένες ξένες ομάδες ή οργανώσεις χρησιμοποιούν τη σημαία χωρίς να κατανοούν βαθιά τη σημασία της. Ως εκ τούτου, την αποσύρουν κυρίως όταν διαμαρτυρόμαστε» είπε ο Παρκ Τζι-τε, επικεφαλής του Εθελοντικού Δικτύου Οργανισμών για την Κορέα σε κορεατικά ΜΜΕ.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου