24 Ιουλίου 2022

Η 48η δεξίωση για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας

Δεξίωση σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο με αφορμή τη συμπλήρωση 48 χρόνων από την πτώση της χούντας

Αριστερά: Η πρόεδρος της Δημοκρατίας χαιρετάει έναν έναν τους πολιτικούς αρχηγούς

Η σημερινή ημέρα έχει ιδιαίτερο συμβολικό αποτύπωμα και βάρος για τη δημοκρατία μας είπε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και σημείωσε ότι «είμαστε ευγνώμονες στους αγωνιστές κατά της δικτατορίας, σε αυτούς που έθεσαν σε κίνδυνο τη ζωή τους για την ελευθερία όλων μας. Πολλοί βρίσκονται εδώ, ανάμεσά μας, ως ελάχιστη ένδειξη χρέους και ευχαριστίας εκ μέρους της Πολιτείας. Η τιμή που τους αποδίδεται δεν έχει μόνον ιστορική αξία, αλλά και παιδαγωγική λειτουργία: μας υπενθυμίζει ότι η υπεράσπιση της δημοκρατίας είναι διαρκής και αποτελεί το πιο υψηλό μας καθήκον».

Οι πολιτικοί αρχηγοί συνομιλούν στο σκέπαστρο του προεδρικού Μεγάρου

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας υποδέχθηκε 
στον κήπο του Προεδρικού Μεγάρου τους πολιτικούς αρχηγούς, μέλη της κυβέρνησης και της Βουλής, τους αρχηγούς των Ενόπλων Δυνάμεων, αντιστασιακούς, δικαστικούς, δημοσιογράφους, αλλά και εκπροσώπους της Κοινωνίας των Πολιτών και φορέων με ιδιαίτερη κοινωνική δράση και προσφορά. 

Mεταξύ των καλεσμένων που ξεχώρισαν ήταν ο Κούρος Νουρμοχαμαντί Μπαϊγκί, νεαρός πρόσφυγας από το Ιράν που αρίστευσε στις Πανελλήνιες εξετάσεις, ο Σαϊντού Καμαρά, αριστούχος μαθητής από τη Γουινέα, αλλά και οι γονείς του αδικοχαμένου φιλάθλου του Άρη Άλκη Καμπανού

Η πρόεδρος της Δημοκρατίας σε τετ α τετ με τον νεαρό πρόσφυγα από την Γουϊνέα Σαϊντού Καμαρά

Η κυρία Σακελλαροπούλου στην ομιλία της αναφέρθηκε στο κυπριακό, καθώς και σε «μια άλλη βάναυση παραβίαση του διεθνούς και ανθρωπιστικού δικαίου» όπως χαρακτήρισε, την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Μίλησε για τις φωτιές που κατακαίνε την Ελλάδα τα τελευταία εικοσιτετράωρα, ενώ ευχαρίστησε και τα «στελέχη του κρατικού μηχανισμού, που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή και επέδειξαν ηρωισμό και αυταπάρνηση».

Χειραψία Κυριάκου Μητσοτάκη με Αλέξη Τσίπρας υπό το βλέμμα του Κωνσταντίνου Τασούλα

Παράλληλα η ΠτΔ έκανε εκτενή αναφορά και στην ενεργειακή κρίση, η οποία «εντείνει την ανασφάλεια και καθιστά αναγκαία τη στήριξη των πολλών τον χειμώνα που ακολουθεί».

Από την ομιλία της κας 
Σακελλαροπούλου δεν έλειψαν και τα μηνύματα προς την Τουρκία, διαμηνύοντας μάλιστα πως «καμία υποχώρηση δεν χωρεί στην τουρκική επιθετικότητα και αδιαλλαξία, καθώς και σε κάθε απόπειρα δημιουργίας τετελεσμένων στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο».

Πηγή: protothema.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου