21 Ιουλίου 2022

Σκίτσα: Η Πεντέλη και πάλι στης φλόγες

Σε ύφεση από χθες είναι η
 μεγάλη φωτιά που ξέσπασε το απόγευμα της Τρίτης ανάμεσα στο Νταού Πεντέλης και στο Ντράφι, αφήνοντας πίσω της την καταστροφή. Εδώ κυρίως σε κάποια (9) σκίτσα:

Μάχη με τις φλόγες έδωσαν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής προκειμένου να περιορίσουν τα μέτωπα της μεγάλης φωτιάςΤο έργο της κατάσβεσης δυσχέραιναν οι ισχυροί άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή και αλλαζαν συνεχώς φορά. Σκίτσο επάνω αριστερά της Έφης Ξένου στα "Νέα".

Δεν υπάρχει πλέον ενεργό μέτωπο στην Πεντέλη, παραμένουν όμως μικρές εστίες σε Διώνη, Δασαμάρι και ακόμη μικρότερες σε Ανθούσα, Πανόραμα Παλλήνης και Ντράφι, ενώ οι δυνάμεις της πυροσβεστικής εξακολουθούν να εργάζονται για να σβήσουν όλες τις μικροεστίες, αλλά και για να εξαλείψουν τον κίνδυνο αναζωπυρώσεων.

Πέρα από τις πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν και οικοπεδοφάγοι, καταπατητές, εμπρηστές! Σκίτσο του Κώστα Μητρόπουλου στα "Νέα":

Και τροχονόμοι! Σκίτσο του Βαγγέλη Παπαβασιλείου στην "ΕφΣυν":

Την Τρίτη, μέσω του 112 εκδόθηκαν μηνύματα για ενημέρωση των κατοίκων στις περιοχές, Πεντέλη, Νέα Πεντέλη, Ντράφι, Νταού Πεντέλης, Διώνη και Καλλιτεχνούπολη για το γεγονός ότι υπάρχει σε εξέλιξη πυρκαγιά. Επίσης εστάλησαν μηνύματα για εκκένωση, για προληπτικούς λόγους, των οικισμών Ντράφι, Ανθούσας, Διώνη και Δασαμάρι.

Εκκένωση... Σκίτσο του Ιάκωβου Βάη στον "Ριζοσπάστη":

Εδώ ο κόσμος καίγεται και εκείνοι (στην Καλλιτεχνούπολη) το χαβά τους... Σκίτσο του Ανδρέα Πετρουλάκη στην "Καθημερινή":

Πάλι έξω! Σκίτσο του Πέτρου Τσιολάκη: 

Εν τω μεταξύ οι αρμόδιοι (φωτιά στα μπατζάκια τους!) συσκέπτονται! Σκίτσο του Δημήτρη Χαντζόπουλου στην "Καθημερινή":

Με βάση εικόνα πολύ υψηλής ανάλυσης που ελήφθη από το δορυφόρο Landsat 9 την Τετάρτη 20.07.2022 στις 12:05 τοπική ώρα, την οποία ανέκτησε και επεξεργάστηκε η πυρομετεωρολογική ομάδα FLAME του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ) / meteo.gr, η νεότερη εκτίμηση για την έκταση που επηρέασε η δασική πυρκαγιά της Πεντέλης είναι περίπου 20.350 στρέμματα.

Όχι μόνο στην Πέντέλη αλλά φωτιές υπάρχουν παντού, σε όλη την Ελλάδα. Σκίτσο του Δημήτρη Γεωργοπάλη: 

Και μετά τις φωτιές ένας ανασχηματισμός δεν θα χρησίμευε... Σκίτσο του Αντώνη Νικολόπουλου (Soloup): 

Σημειώνεται ότι ο ορεινός όγκος της Ανατολικής Αττικής έχει καεί από το 1981 έως σήμερα δεκατρείς φορές – με σοβαρότερες τις πυρκαγιές τα έτη 1995, 1998, 2007 και 2018.

afirimeno.com
Σχετική ανάρτηση: Μεγάλη φωτιά στην Πεντέλη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου