16 Ιουλίου 2022

Δεν είναι απάτη pass το Power Pass

Το
 power pass είναι σίγουρα ανεπερκές για να καλύψει το αυξημένο κόστος στο ηλεκτρικό ρεύμα που πληρώνουν οι καταναλωτές. Δεν είναι όμως "απάτη pass", όπως ισχυρίζεται ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης προσπαθώντας να μηδενίσει, ως συνήθως, κάθε κυβενητική ενίσχυση!  


Σε δήλωσή του, με αφορμή την ενεργοποίηση από την Παρασκευή των αποζημιώσεων του Power Pass στους καταναλωτές για μέρος των αυξήσεων στο ρεύμα από τον περασμένο Δεκέμβριο, 
ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι αποκαθίσταται έτσι μια αδικία, υπογραμμίζοντας

"Μέσα σε λίγες εβδομάδες, διεκπεραιώθηκαν 3 εκατομμύρια αιτήσεις. Και σχεδόν 2 εκατομμύρια δικαιούχοι εισπράττουν, ήδη, ποσά από 18 έως και 600 ευρώ. Κάτι που σε συνδυασμό με άλλες εκπτώσεις και επιδοτήσεις, που επίσης ισχύουν, μετριάζει το βάρος των ανατιμήσεων από τον πόλεμο στην Ουκρανία και την παγκόσμια κρίση στην Ενέργεια. Συνολικά, 260 εκατομμύρια ευρώ πιστώνονται σε λογαριασμούς πολιτών, που ειδοποιούνται από την πλατφόρμα ή με μήνυμα στον υπολογιστή τους. Ενώ θα δοθούν άμεσα άλλα 40 εκατομμύρια ευρώ για να καλυφθούν και οι λογαριασμοί που εκδόθηκαν τον Ιούνιο". (...)

Σχόλιο: Με άλλα λόγια σχεδόν 2 εκατομμύρια δικαιούχοι εισπράττουν ποσά που κυμαίνονται από 18 έως και 600 ευρώ, ενώ το συνολικό ποσό που πιστώνονται στους λογαριασμούς τους ειναι 260 εκατομμύρια ευρώ. Δηλαδή κατά μέσον όρο καθε δικαιούχος εισπράττει (260 εκατ / 2 εκατ) 130 ευρώ.

Είναι "απάτη pass" η επιδοτηση αυτή στο ηλεκτρικό ρεύμα; Και πως σχολίασε η αντιπολίτευση τις σχετικές δηλώσεις του πρωθυπουργού;

Αλ. Τσίπρας: Να ζητήσει συγγνώμη ο πρωθυπουργός για το "απάτη pass"

Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας κατά του Πρωθυπουργού από την 'Αμφισσα και τον κάλεσε να ζητήσει συγγνώμη από τον ελληνικό λαό για το φιάσκο με το power pass που αποδείχθηκε "απάτη pass" κατηγορώντας τον ότι εξαπάτησε τους πολίτες, καθώς αντί για 600 ευρώ η επιστροφή για τους περισσότερους ήταν 30 και 40 ευρώ.

"Πιστεύω ότι ο πρωθυπουργός πρέπει να ζητήσει μια συγγνώμη για την εξαπάτηση και πρέπει να βγει και να δώσει ένα πραγματικά γενναίο πρόγραμμα στήριξης. Αντί του απάτη pass που είναι 30 και 40 ευρώ, να δώσει ένα πραγματικό power pass που να μπορεί να στηρίξει τα νοικοκυριά" υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και πρόσθεσε:

"Όταν βγήκε ο πρωθυπουργός και ανακοίνωσε το φοβερό αυτό power pass για την ρήτρα αναπροσαρμογής, ρήτρα απάτης την είχαμε πει εμείς τότε... Είχαν βγει τότε και είχαν πει 600 ευρώ σε κάθε καταναλωτή. Δηλαδή σε 4,3 εκατομμύρια καταναλωτές. Πρώτον, 1,7 εκατομμύρια δεν παίρνει τίποτα. 'Αρα 2,5 εκατομμύρια παίρνουνε μια επιστροφή, το power pass, το οποίο τελικά είναι 260 εκατομμύρια για 2,5 εκατομμύρια καταναλωτές, μεσοσταθμικά είναι 17 ευρώ το μήνα για έξι μήνες" υπενθύμισε. 

Σχόλιο: Σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ. Τσίπρα κάθε δικαιούχος εισπράττει (17 ευρώ Χ 6 μήνες = 102 ευρώ κατά μέσον όρο. Και όχι βέβαια 30 με 40 ευρώ, όπως τονίζει.

Δ. Μάντζος: Το επικοινωνιακό τέχνασμα των 600 ευρώ καταρρέει

Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρης Μάντζος, για τίς δηλώσεις του Πρωθυπουργού σχετικά με τις επιστροφές του power pass, σχολίασε:

«Η κυβέρνηση της ΝΔ δίνει σφεντόνες στους πολίτες για να πολεμήσουν τις βόμβες του πληθωρισμού, του πέμπτου υψηλότερου στην ευρωζώνη. Το επικοινωνιακό τέχνασμα των 600 ευρώ καταρρέει. Οι πολίτες είναι απελπιστικά μόνοι στον πόλεμο που περιγράφει ο Πρωθυπουργός. Μόνο του όμως θα τον αφήσουν και αυτόν στις κάλπες, όποτε και αν στηθούν».

ΝΔ: «Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ συναγωνίζεται σε ψέματα τον ΣΥΡΙΖΑ»

"To ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ φαίνεται πως αποφάσισε να συναγωνιστεί σε ψέματα τον ΣΥΡΙΖΑ" τονίζει σε σχόλιό της Η ΝΔ αναφερόμενη στην ανακοίνωση του εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Δ. Μάντζου. Και η ΝΔ καταλήγει:

«Ο εκπρόσωπος του κόμματος κ. Μάντζος αντιγράφοντας τον κ.Τσίπρα μιλάει για "επικοινωνιακό τέχνασμα των 600 ευρώ" στο Power pass, τη στιγμή που ο Πρωθυπουργός σε όλες τις δηλώσεις του, μιλάει για κάλυψη του 60% της αύξησης ξεκινώντας από 18 και φθάνοντας ΕΩΣ τα 600 ευρώ. Καλό είναι να αντιληφθούν στο ΠΑΣΟΚ ότι στην "πίστα" των ψεμάτων ο κ. Τσίπρας είναι ασυναγώνιστος. Οσο νωρίτερα το καταλάβουν, τόσο το καλύτερο και για τους ίδιους και για τη χώρα».

Σχόλιο: Το power pass είναι σίγουρα ανεπερκές για να καλύψει το αυξημένο κόστος στο ηλεκτρικό ρεύμα που πλήρωσαν οι πολίτες. Αυτό κανένας δεν το αμφισβητεί. Σε καμιά όμως περίπτωση δεν είναι "απάτη pass" όπως ισχυρίζεται ο κ. Τσίπρας. Ούτε μίλησε ποτέ ο πρωθυπουργός για επιδότηση 600 ευρώ σε κάθε νοικοκυριό, αλλά για κάλυψη του 60% της αύξησης και μέχρι 600 ευρώ κατά ανώτατο όριο.

afirimeno.com

Πηγή: Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου